Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. april 1999 kl 18.30 Smørøyet

Smørøyet (ttv)


NRK Pressemelding

Smørøyet spesial om Kosovo- konflikten

Knut Vollebæk gjest i Smørøyet

Smørøyet retter søkelyset mot situasjonen for barn og ungdom som er ofre for Kosovo-konflikten lørdag. Utenriksminister Knut Vollebæk er gjest. Barne- og ungdomsredaksjonen gir også 300.000 kroner til barn og ungdom i flyktningeleirene.
Barne- og ungdomsredaksjonen i NRK Fjernsynet tar et skikkelig løft for å gi seerne god innsikt i situasjonen for barn og ungdom som rammes av Kosovo- konflikten.

Samlet løft
Smørøyets programledere, Janne Rønning, Petter Wilhelm Schjerven og Ole Martin Lauritsen får hjelp av Newtons programleder Magnus Dehli Vigeland og Go\'Elgs Shaun Henrik Matheson. Dermed står hele Barne og ungdomsredaksjonen bak oppgaven om å fortelle unge seere om konflikten og flyktningkatastrofen den forårsaker.
Magnus Dehli Vigeland ser på selve konflikten; hva som skjer og hvorfor. Janne Rønning snakker med fagfolk om hvordan barn tar skade av å flykte fra en krig. Shaun Henrik Matheson møter en gutt som nettopp har flyktet til Norge, mens Stine Buer og Ole Martin Lauritsen er på Otta for å finne ut hvordan lokalsamfunnet tar i mot de Kosovo-albanske flyktningene.

Flere gjester
En gjest fra Redd Barna deltar også i sendingen, og gir gode tips til hvordan vi best kan hjelpe barn og unge som opplever denne katastrofen.

Gir 300.000 kroner
Mange ønsker å bidra med penger for å hjelpe. Det gjør også Barne- og ungdomsredaksjonen. Under sendingen gir redaksjonen 300.000 kroner til flyktningarbeidet i form av utstyr barn og ungdom kan nyte godt av i flyktningeleirene. Pengene deles ut fra Barne-TV-fondet, som består av inntekter fra NRKs julekalendre.

NRK1 lørdag kl 18.30

Bilde
Petter Schjerven (f.v), Magnus Dehli Vigeland, Ole Martin Lauritsen, Janne Rønning og Shaun Henrik Matheson trår til for Kosovo- flyktningene i \"Smørøyet\" lørdag (NRK-foto).

Til redaksjonen
Bilde av programlederne er lagt ut via internett, data-tv og Scanpix.

Pressen er hjertelig velkommen til å ta bilde av utenriksminister Knut Vollebæk og programlederne fredag 16. april kl 11.30
Henvendelse om dette skjer til Mette Kristensen, telefon 23049066

Marienlyst 15. april 1999
Fjernsynets Informasjonsavdeling
Hans Hjellemo
informasjonssjef
Sentralbord: 23 04 78 46 - faks 23 04 86 60
Kontoradresse: Bjørnstjerne Bjørnsonsplass 1, Marienlyst (OL-brakka)
Pressekontakt: