Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. februar 2008 kl 19.55 Sirkusliv

17. mai i sommervær

Klovnen i gresset. (Foto: NRK)
Klovnen i gresset. (Foto: NRK)
Godt sirkusvær er "sånn passe" sommervær. I ukene etter 17. mai blir det nesten for mye sol og sommer for Arnardo & co, men i formiddagstimene leves det gode liv av både firbeinte og tobeinte. Klovnen Jimmy sørger for vann og moro for barna i sirkuset.

Arnardo har om lag tretti polske arbeidere med seg i sitt følge. De fleste av dem snakker ikke annet enn sitt morsmål. Noen få av dem kan noen enkle setninger på tysk. Det skaper forviklinger får Kret og Bogdan erfare når de skal på legevakten med en brukket hånd.

Sirkusdyrene setter til livs enorme mengder høy. Hver eneste dag spiser de to elefantene 200 kg, og hestene og ponniene 100 kg. Det blir over 50 tonn høy i løpet av én sesong! Det er litt av en utfordring å skaffe nok fôr til denne storspisende gjengen.


Om Sirkusliv
I åtte episoder følger vi det opplevelsesfylte livet til Cirkus Arnardo. Vi møter blant annet den italienske klovnen Jimmy Folco og familien Gärtner fra Wien, som har med seg to indiske tungvektere i form av elefantene Rani og Mandjula.

Sesongen starter i vinterkvarteret i Lillesand og beveger seg så langt nord som til Alta, før sirkusfølget på om lag 90 personer har siste forestilling i Stokke i Vestfold.

Sirkusdirektør Arild Arnardo var kun syv år da faren, Arne Arnardo, skapte Cirkus Arnardo i 1949. Siden har Arild tilbrakt hvert sommerhalvår på veien sammen med artister, dyr og teltarbeidere. Nå er Arild 65 år, og sønnen Are og datteren Helen er i ferd med å overta mye av ansvaret for å skape magi i manesjen kveld etter kveld. Fjerde generasjon Arnardo er også på plass i form av Luigi på 7 år og Shannon på 5 år.

Serien er produsert av NRK Program riks i Bergen, som tidligere har laget seriene "Hospitalet" (2003) og "Oljeriket" (2006) i samme sjanger. Tre foto-regissører fulgte sirkuset i en bobil og levde sammen med dem det meste av sesongen 2007. På den måten kom kameraene og mikrofonene ekstra tett på de små og store drama som oppsto underveis.

Egenproduksjon fra NRK Program Riks Hordaland
Prosjektleder og regi: Ole Egil Størkson, tlf 928 68 451, ole.egil.storkson@nrk.no
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716,
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Episoden blir også sendt søndag på NRK3 kl 19.30. info@nrk.no