Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 16. mars 2010 kl 21.30 True Blood

Angrep og afrodisium

Vikingvampyren Eric - i Alexander Skarsgårds skikkelse – hjelper til når Sookie blir angrepet av en mystisk skapning. (Foto: HBO)
Vikingvampyren Eric - i Alexander Skarsgårds skikkelse – hjelper til når Sookie blir angrepet av en mystisk skapning. (Foto: HBO)
Når Sookie blir angrepet av en mystisk skapning, må Bill gå til Eric for å få hjelp til å redde henne.

På "Day of light"-senteret er Jason usikker på om sektens anti-vampyr-agenda er noe for ham, men Sarah og Steve overbeviser med smiger og lovnader. Sam, på sin side, bestemmer seg for å stikke av etter å ha glefset mot Tara og den nyansatte Daphne.

Lafayette inngår en avtale med Eric for å frigjøre Sookie. Jessica kjeder seg, og drar til Merlotte’s hvor en betatt Hoyt lar seg trollbinde av henne. Og på nok en fest i Maryanns regi merker Tara at hennes tiltrekning til Eggs dempes i en konstant tåke av afrodisium.

Om serien
Etter at japanske forskere har utviklet syntetisk blod kan vampyrer nå plukke med seg en firepakning med "True Blood" fra butikken i stedet for å drikke menneskeblod. Vampyrene har organisert seg og kan gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker. Etter solnedgang, vel og merke.

Med en blanding av romantikk, spenning, mysterier og humor forteller True Blood historien om Sookie (Anna Paquin), en ung servitrise med telepatiske evner som forelsker seg i den 173 år gamle vampyren Bill Compton (Stephen Moyer).

True Blood tar klassiske vampyrmyter til noe nytt og moderne, og lar forholdet mellom mennesker og vampyrer i sørstatenes USA illustrere velkjente fordommer. Det er mange som misliker at de døde får de samme rettighetene som de levende, særlig ikke etter vampyrenes blodige fortid. Og slett ikke alle vampyrer liker smaken av syntetisk blod...

"True Blood" er basert på bokserien "The Southern Vampire Mysteries" av Charlaine Harris.

Produsert av HBO
Originaltittel: True Blood, sesong II
Kveldens episode:"Nothing but the blood"
Manus: Raelle Tucker
Regi: Scott Winant
Med: Anna Paquin (Sookie Stackhouse), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammel (Sam Merlotte), Rutina Wesley (Tara Thornton) og Alexander Skarsgård (Eric Northman).
Pressekontakt: Mette Kamilla Skjong, tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900