Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 5. august 2013 kl 23.45 Dokusommer: Jenter med baller

Drag-king miljøet under lupen


I "Jenter med baller" møter vi seks jenter som har en felles drøm: å innta dragscenen i underholdningsbransjen - en arena dominert av menn.

Dette er en film om kvinner som imiterer Elvis og Michael Jackson på scenen, men også om sterke viljer, suksess og nederlag - og et drag king-miljø i vekst. Første utfordring for gruppa, som kaller seg daKings, blir å sette sammen et show med stor underholdningsverdi, og som må fungere med raske klesskift.

Jentene
Jentene vi møter er Marit Johanne Bjerke, Karine Dybvik, Bente Hansen, Maria Hals Eilertsen, Lone Bech Spangelid, Ingen Helene Vaaten og Mervi Hannele Liiro. Instruktørene Malin Bratlie og Jannicke Heggestad Sæbø hjelper til med gode råd.

Vi er med både foran og bak scenen når de opptrer som blant andre Tom Jones, Prince, John Travolta, Kurt Nilsen, WigWam, Back Street Boys og Ozzy. Vi møter også jentene privat og blir kjent med foreldre, søsken og kjærester.

Hva er egentlig feminint?
Filmen handler også om hvordan samfunnet oppfatter kjønnsidentitet ut i fra hva som er maskulint og hva som er feminint. Og kan lesbiske kvinners livshistorier si noe om heteroseksualitet, homoseksualitet, mannlighet og kvinnelighet?

Filmen ønsker å si noe om hvordan samfunnets forestilling om kjønn og seksualitet organiseres, ofte historisk bestemt.

Flue på veggen
I to år var regissør Kenneth Elvebakk flue på veggen under workshops, kostymeprøver, og frem til jentene i daKings oppnår drømmen om å stå på scenen. Samtidig truer samarbeidsproblemer med å splitte gruppa.

Sendt tidligere.


Norsk dokumentarfilm fra 2010
Norsk tittel: Jenter med baller
Engelsk tittel: daKings
Foto og regi: Kenneth Elvebakk
Produsert av: Applaus! Film & TV
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice Publikumssevice, tlf: 815 65 900