Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 23. september 2013 kl 20.15 Hva har du i bagasjen, Raphael?

Jakten på en far


Den tidligere skiskytteren Raphael Poirée har lett etter faren sin i over tretti år. På New Zealand ble spørsmålene endelig besvart.

Den franske utøveren Raphael Poirée toppet listen over verdens beste skiskyttere i mange år, med hele åtte VM-gull og totalt atten medaljer fra OL og VM. Profesjonelt så det ut til at suksessen ingen ende ville ta, før han ga seg som aktiv skiskytter i 2008.

Men bak kulissene var ikke alt like glamorøst. Raphael var bare fire år gammel da faren, Maurice, plutselig en dag pakket kofferten og forsvant.

Forholdet til moren ble påvirket av forsvinningen, og det samme ble Raphaels forhold til omverdenen. Oppveksten bar tydelige preg av tapet, men idretten ble heldigvis en utvei.

I over tretti år har Raphael Poirée lett etter faren sin, og lett etter svar. Både Scotland Yard og fransk etterretning har vært involvert i søket, uten resultater. Tilfeldigheter og ytterligere research fra Noman Mubashir og «Hva har du i bagasjen», fører derimot Raphael til andre siden av jordkloden - New Zealand.

Resultatene er overveldende. Endelig får Raphael svarene han så lenge har ventet på. Men er de hva han hadde håpet?

Om programmet
Seks norske kjendiser reiser sammen med Noman Mubashir til ulike verdensdeler for å bli bedre kjent med røttene sine. Den tidligere verdensmesteren i skiskyting Raphael Poirée reiser til New Zealand og Frankrike i jakten på sin far. Danseren Egor Filipenko tar oss med til Hviterussland for gjenforening og bryllup, artisten Stella Mwangi åpner seg om familie, karriere og tapet av sin far i Kenya, mens kollega Kristoffer Tømmerbakke (Erik&Kriss) møter sin familie i Sør-Afrika for første gang. Skribenten Louiza Louhibi reiser til Paris. Fotografen Marcel Lelienhofs reise tilbake i tid tar oss med til Nederland og inn i Amazonas jungel i eksotiske Surinam, på jakt etter plantasjen hvor forfedrene jobbet som slaver.

Norsk reality/reiseprogram
Produsert av: NRK
Programleder: Noman Mubashir
Prosjektleder: Nils Gelting Andresen
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes kontakte Publikumsservice / 815 65 900