Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 27. oktober 2002 kl 21.00 Niern: Halloween

Skrekk og gru i sommerkvelden

Laurie (Jamie Lee Curtis) skjønner at noe er galt…
Laurie (Jamie Lee Curtis) skjønner at noe er galt…
Dette er den første av fem filmer om psykopaten Michael Myers som myrdet sin søster på Halloween-kvelden da begge var barn. Etter 15 år i et mentalsykehus rømmer Michael for nok en gang å terrorisere den lille byen – også denne gangen på Halloween.

I 1963 i Haddonfield, Illinois, dreper seks år gamle Michael Myers sin tenåringssøster etter at hun har hatt sex med sin kjæreste. Etter mordet blir Michael sperret inne på Smith’s Grove Warren County Sanitarium, hvor han blir behandlet av doktor Sam Loomis. Dr. Loomis er den eneste som ser den rene ondskapen i Michaels sjel.

Rømmer
I oktober 1978 klarer Michael å rømme fra sykehuset. Han gjemmer seg bak en hvit maske, og begynner å følge etter Laurie Stode, student og datter av en eiendomsmegler. Hun skjønner ikke hvorfor denne personen forfølger henne om dagen, på skolen, hjemme og andre steder.

Dr. Loomis dro øyeblikkelig til Haddonfield da Michael stakk av, vel vitende om at gutten kommer til å myrde igjen på Halloween-kvelden. Han og byens sheriff leter nå desperat etter Michael. De vet ikke at Laurie sitter barnevakt for Lindsey og Tommy, og at Lauries venner Annie, Lynda og Bob forsvinner en etter en.

Halloween 1978 er kvelden HAN kom hjem…

Klassiker
Thrilleren ”Halloween” er blitt en klasssiker i sin sjanger. Det er allerede laget fem filmer til – og den sjette er ikke langt unna.

Amerikansk spillefilm fra 1978
Originaltittel: Halloween
I rollene: Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence, Nancy Loomis og P.J. Soles.
Regi: John Carpenter
Medvirkende: Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence, Nancy Loomis og P.J. Soles
PressekontaktInger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
Laurie (Jamie Lee Curtis) skjønner at noe er galt…