Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. desember 2005 kl 19.55 Kvelden før kvelden

Mat, pynt – og TNT

Andreas Viestad, Hilde Hummelvoll og Anett Sturk sørger for julestemning kvelden før kvelden (Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)
Andreas Viestad, Hilde Hummelvoll og Anett Sturk sørger for julestemning kvelden før kvelden (Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)
Hilde Hummelvoll inviterer til stort førjulselskap med spennende gjester. På besøk kommer blant andre D’Sound, Benedicte Adrian og Kåre Conradi, Finn Kalvik, Bjarte Hjelmeland, Vestre Bærum Pikekor og TNT. Og selvsagt dukker Grevinnen og hovmesteren opp.

Kokken Andreas Viestad er på plass, både med tips om julemat og forslag til retter man kan lage i romjulen. Anett Sturk har gode råd om å pynte til jul, og psykologen Sissel Gran har tips om hvordan den som er skilt, fint kan komme seg gjennom julehøytiden. Det er mange måter å arrangere julemiddager på når man lever i nye og litt annereledes familiekonstellasjoner, sier hun.

Juleevangeliet – et glansbilde?
Fartein Valen-Sendstad er førsteamanuensis ved universitetet i Stavanger, og har tatt for seg Juleevangeliet – eller snarere den glansbilde-forestilling de fleste av oss har om Jesusbarnet i krybben, hyrdene på marken og de tre vise menn. Valen-Sendstad mener at virkeligheten var en helt annen. Men vil vi ha den?

Hjemmestrikket
Bjarte Hjelmeland synger Eivind Skeies "En stjerne skinner i natt", og Anne Hoff forteller om julefilmene. Andre gjester er Are Kalvø, Klovner i kamp, Sofian, Solfa og koret Quatro Stagioni.

Og programleder Hilde Hummelvoll stiller i hjemmestrikket kjole – det vil si det er den norske designeren Siri Merete Larsen som står for kreasjonen.

Egenprodusert underholdning fra Program Oslo, underholdningsavdelingen
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Wenche Solum, tlf: 23 04 77 36 / 97 14 22 12
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78