Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. november 2006 kl 22.30 Safari

En god historie

Jeannette Platou er ny programleder i Safari. (Foto: Nils Vik)
Jeannette Platou er ny programleder i Safari. (Foto: Nils Vik)
Det handler om kunsten å fortelle en god historie i Safari i kveld. Vi møter blant andre franskmannen Pierre Huyghe og filmskaper Peter Greenaway. I tillegg besøker vi Sofie Berntsens utstilling og en uvanlig teateroppsetning av Faust i London.

Det skjer uventede ting når franske Pierre Huyghe forteller historier. I hans siste utstilling i Paris og London drar han til Antarktis for å jakte på en albinopingvin. Det resulterte i en film, en musikal og en stand up-forestilling.

Rembrandts hemmelighet
Firehundre år etter Rembrandts fødsel mener den anerkjente filmskaperen Peter Greenaway å ha løst hemmeligheten bak maleriet "Nattevakten". Filmen har premiere i Cannes, og Safari har besøkt innspillingen.

Bilder i serier
Sofie Berntsens bilder rommer mange historier. Hun monterer ofte bilder i serier, der de forskjellige elementene komplementerer hverandre og sammen skaper en fortelling. Nå er hun aktuell med utstilling på MGM.

Et promenadeteater
Historien om vitenskapsmannen Faust som solgte sjelen sin til djevelen, har tålt mange oppsetninger siden Goethes tid. I Punchdrunks regi åpner forestillingen med at publikum får utdelt hver sin maske, før de starter vandringen inn i et mørklagt drama som spilles over 1 500 kvadratmeter fordelt over 5 etasjer.

Et promenadeteater, kaller Punchdrunk det selv. Gruppa er kjent for sine gigantoppsetninger i nedlagte lagerhus i London. Dramaet om Faust følger ikke en rettlinjet historie, men kan oppleves i bruddstykker der skuespillerne danser mer enn de snakker. Men Faust blir det, og mange overraskelser underveis. Felix Barret og Maxime Doyle har regien.

Safari tilbake med ny programleder
Gjennom åtte nye programmer tar NRKs kunstmagasin seerne med på oppdagelsesferd i samtidskunsten både i Norge og utlandet. Den første sendingen handler om gatekunst.

Jeannette Platou er ny programleder for Safari. Hun har tidligere vært innen- og utenriksreporter i NRK Nyheter, og har også vært programleder for "Verden på lørdag" og "Verden i dag" på NRK P2.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Jeannette Platou
Reportere: Tina Waldø-Jensen, Sven Erik Helgesen, Marit Christina Lie, Hanne Skrikerud, Ninja Benneche.
Research: Lisa Karlsson
Producer: Ingerid Nordstrand
Prosjektleder: Jo Raknes
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no