Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 10. januar 2001 kl 22.45 Drapsalarm

Drapsalarm (t)

NRK2 onsdag 10. januar kl 22.40
Drapsalarm (15:24)

Død nonne funnet i bordell

Kveldens drapsalarm går på et lurvete hotell i en heller ussel del av byen. En prostituert har nettopp ankommet hotellet med en kunde. De finner en død kvinne på rommet.

Den døde er meget seriøst kledd, men iført røde høyhælte sko. Et krusifiks er stukket inn i munnen hennes. Tessa og Steve kommer rett fra en jobb knyttet til en bilulykke, og de finner snart ut at den drepte faktisk må være en navngitt nonne. Men hva i all verden hadde en nonne å gjøre på et bordellignende hotell?

Og hvorfor hadde hun på seg slike sko? Gåten blir ikke lettere å forstå når det viser seg at nonnen er gravid! Kanskje ligger nøkkelen til mordgåten nettopp der?

Det er flere mistenkte i saken. Deriblant en priorinne som åpenbart ikke holder seg til den hele og fulle sannhet.

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK2 onsdag kl 22.40
Tidligere sendt NRK1 16.7.99

Australsk krimserie
Originaltittel: Murder Call
Produskjon: Hal McElroy/Siuthern Star for Nine Network Australia
I rollene Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)