Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 25. mai 1999 kl 19.55 I nødens stund ...

I nødens stund ... (t)


NRK2 tirsdag 25. mai kl 19.55
I nødens stund

Sexy gruvearbeidere stjeler showet

For de fem arbeidsløse gruvearbeiderne i kveldens britiske komedie på NRK2 tar yrkeskarrieren en uventet vending. Fra kullgruvens mørke hentes de fram i rampelyset og gjør stor suksess som strippere.
Det er ubønnhørlig slutt for den tradisjonsrike kullgruven i Yorkshire. Gruvearbeiderne er satt på porten uten noen ny jobb å gå til. Men gruven ble ikke stengt uten kamp. En gruppe kvinner hadde dannet sin egen aksjonskomité mot nedleggingen av kullgruven. For å takke dem for innsatsen bestemmer karene seg for å hyre en gruppe strippere som skal opptre på en fest på klubben. Men de annonserte muskelbuntene dukker ikke opp. De arme gruvearbeidere har ikke noe annet valg enn å iføre seg arbeidshabitten, kjeledress og hjelm, og gjøre jobben selv.

Jordnær humor
Den sexy koreografen Sonia skjønner raskt at gutta har et stort potensiale og foreslår at de viser sakene sine i en profesjonell sammenheng. Og slik blir \"The Bare Necessities\" skapt. Men de har en lang og kronglete vei å gå fra å avdekke kullførende lag i mørke gruveganger til å \"avdekke\" seg selv foran en hvinende horde av kvinner.

\"The Bare Necessities\" består av Ralph (Eamon Boland), en tidligere fagforeningssleder og nå gruppens leder, og hans sønn Tony (William Ash). John Michie spiller den tøffe Barry. Paul Rider opptrer som figuren Aborigine Spuggy, mens Joe Duttine spiller gambleren og kvinnebedåreren Steve. Og Caroline Loncq svinger pisken som danseinstruktøren Sonia.

NRK2 tirsdag kl 19.55
Tidligere sendt 20.1.99

Bilde (via Scanpix/Internett)
De fem arbeidsløse gruvearbeiderne fra Yorkshire gjør stor lykke som strippere.

Britisk komedie
Originaltittel: The Bare Necessities
Manus: Ken Blakeson
Regi: Paul Unwin
Med bl.a. Eamon Boland, William Ash, John Michie, Paul Rider og Joe Duttine
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41