Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 16. august 2010 kl 21.30 Film: Terminator 2 - Dommens dag

Drar tilbake i tid


Terminatorene er tilbake, og denne gangen er det to av dem. Begge er ute etter John Connor, men av ulike grunner. Den ene har kommet for å redde han, den andre for å rydde han av banen for godt.

John er nemlig menneskenes leder i krigen mot maskinene i fremtiden, og det er en kamp maskinene ser ut til å tape. Datamaskinen Skynet sender derfor en dødelig Terminator tilbake i tid for å drepe John allerede som barn.

Marerittet begynner
Sarah Connor (Linda Hamilton) er moren til John og den eneste som kjenner til terminatorenes eksistens - at de er roboter, forkledd som mennesker, programmert til å drepe. Hun har nemlig måtte kjempe mot de før.

Marerittet fortsetter når en ny og enda mer dødelig Terminator, T-1000 (Robert Patrick), drar tilbake i tid for å slå til mot John Connor som gutt.

Men motstandsbevegelsen har et eget ess i ermet. De sender en Protector for å redde den unge John Connor. Hans oppdrag er å beskytte John uansett hva som skjer, og slaget om morgendagen er begynt. Vil maskinene ta over makten eller klarer de å forhindre dommedag og redde menneskeheten?

Verdens dyreste
Tidenes mest suksessfulle oppfølger er hyllet av både publikum og kritikere. Dette er en film som på sin tid var grensesprengende når det kom til bruken av digitale effekter, og var verdens dyreste film da den kom ut.

Sendt tidligere.

Amerikansk science fiction fra 1991.
Originaltittel: Terminator 2: Judgment Day
Regi: James Cameron
I rollene: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick, Earl Boen m.fl.
Pressekontakt/programinformasjon: Silje Marie Lien,23 04 41 01/975 25 287
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900