Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 6. april 2007 kl 21.10 Niern: The Majestic

50-tallets kommunistjakt


"Gamlekjæresten" Adele (Laurie Holden) og Peter/Luke (Jim Carrey) utenfor den gamle kinoen The Majestic (Foto: Darkwoods)
I Hollywood i 1951 er Peter Appleton en manusforfatter som mister jobben fordi han mistenkes for å være kommunist. Han reiser fra Hollywood, blir utsatt for en ulykke og mister hukommelsen. Peter våkner opp i en småby – som krigshelten Luke Trimble…

Manusforfatter Peter Appleton har aldri vært spesielt rød, men han deltok en gang på et radikalt politisk møte for å imponere en dame. Kommunistjegerne fatter mistanke, og harmløse Peter står plutselig på svarteliste og uten jobb.

Etter en fyllekule reier han fra Hollywood uten mål og mening, men turen ender i en ulykke som gir Peter hukommelsestap. Han våkner i småbyen Lawson, der de fleste tror han er den savnede krigshelten Luke Trimble.

Peter vet ikke hva han skal tro, men han finner seg til rette sammen med sin "far" Harry og "gamlekjæresten" Adele. Byens gamle stolthet, kinoen The Majestic, pusses opp til gamle høyder under Peter/Lukes flittige veiledning.

Samtidig er FBI på sporet for å få stilt Peter for retten. Sannheten vil komme for en dag. Men sannheten om hvem – Peter eller Luke?

Amerikansk drama (2001)
Originaltittel: "The Majestic"
Med Jim Carrey (Peter Appleton), Martin Landau (Harry Trimble), Laurie Holden (Adele Stanton), David Ogden Stiers (Doc Stanton), James Whitmore (Stan Keller) og Jeffrey DeMunn (Ernie Cole)
Regi: Frank Darabont
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no