Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 28. september 2002 kl 21.00 Niern: Skygger i natten

Prisbelønt om storbyskjebner


"Skygger i natten" forteller om mennesker og deres opplevelser i løpet av et døgn.
”Skygger i natten” har som ”Short Cuts” og ”Tic-Tac” flere hovedpersoner som vi følger over en tidsperiode. De krysser av og til hverandres veier, men først og fremst har de alle sin egen historie å fortelle. Filmen viser med et tøft og humoristisk blikk livet i Berlin på slutten av det 20. århundre.

Uteliggeren Hanna finner 100 mark som hun og kjæresten vil bruke på et hotellrom. Jakten på et ledig rom fører dem ut på en kaotisk tur gjennom byen, samtidig som det blir en hard test på deres forhold.

Jochen kommer rett fra bondelandet på utkikk etter kvinnelig selskap. Han treffer den prostituerte Patty som han betaler for å tilbringe natten sammen med, samtidig som hun viser ham byens natteliv.

En utbrent forretningsmann, Pesckhe, mistenker en angolansk gutt for å ha tatt lommeboka hans. Når han oppdager at han har tatt feil, får han dårlig samvittighet og tilbyr seg å hjelpe gutten med å finne igjen slektningene sine.

”Skygger i natten” er spillefilmdebuten til regissøren Andreas Dresen, som også har skrevet manus. Dresen viser seg her som et nytt og spennende navn innen tysk film. Filmen fikk sin premiere under filmfestivalen i Berlin hvor den vant Sølvbjørnen. Den er også blitt godt mottatt ved en rekke prestisjetunge filmfestivaler verden over, og er solgt til en rekke land.

Tysk spillefilm fra 1999
Originaltittel: ”Nachtgestalten”
Regi Andreas Dresen
I rollene: Myriam Abbas, Dominique Horwitz, Oliver Bässler og Michael Gwisdek
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83