Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 14. februar 2010 kl 23.00 Inspektør Lynley

Farlig hett for cricket

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker) etterforsker cricketagenten Gabriella Patten (Clare Swinburne).(Foto: BBC Worldwide)
Inspektør Lynley (Nathaniel Parker) etterforsker cricketagenten Gabriella Patten (Clare Swinburne).(Foto: BBC Worldwide)
En ildspåsetter har tatt livet av en populær spiller på et engelsk cricketlag, Kenneth Waring. Inspektør Thomas Lynley og etterforsker Barbara Havers blir satt på saken i en ny episode med de to umake partnerne.

Den døde var selve stjernen på laget med cricketkølla. Det tar ikke lang tid for Lynley og Havers å fastslå at cricketstjernens rotete og ukonvensjonelle privatliv åpner for at det blir mange mistenkte i den aktuelle saken.

Sex med agenten
Det viser seg at Kenneth Waring hadde et forhold gående med cricketagenten sin, Gabriella Patten, da han døde. Patten skal ha forlatt landstedet hos Waring i raseri samme natt som det ble påtent. Det kommer etter hvert også fram at hun kan ha "fikset" cricketkampene Waring spilte i. Til dette kommer at Gabriella Pattens mann også spiller på samme lag som avdøde.

Under avhør virker herr Patten helt uinteressert i det som foregår.

Noe som kompliserer saken ytterligere, er at landstedet der cricketstjernen ble funnet, er eid av hans beskytter gjennom lang tid, den rike Miriam Whitelaw. Hun og han delte et fasjonabelt hjem i et av Londons beste strøk. Nå er hun helt knust.

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser frem.

Serien er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (2003)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 2
Episode Three: Playing for the ashes
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no