Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. juni 2009 kl 20.00 Michael Palin - Jorda rundt på 20 år

På jakt etter fortiden


I 2008 var det 20 år siden Michael Palin laget sin første reiseserie. "Jorda rundt på 80 dager" var inspirert av Jules Vernes klassiker og ble den første av Palins mange storsuksesser som tv-vagabond. Jubileet feirer han i en timelang dokumentar ved å oppsøke gamle bekjentskaper fra debutserien.

Det var i september 1988 at den berømte skuespilleren og Monty Python-komikeren Michael Palin la ut fra London for å gjenskape Philas Foggs berømte reise jorda rundt.

Han brukte de samme framkomstmidlene som ville ha vært tilgjengelige for Fogg den gang, som tog, båt, luftballong og hundesleder, og gjennomførte prosjektet med bare en halv dags margin.

Senere har Palin laget ytterligere seks underholdende reiseserier som alle har blitt enorme suksesser og gjort "Palin-effekten" til et begrep for reisebransjen. Men menneskene han møtte i den første serien har han aldri glemt.

Al Shama-mannskapet
Sterkest inntrykk gjorde mannskapet på dhowen Al Shama, en farkost som tok Palin fra Dubai til Bombai. Mennene snakket ikke samme språk som tv-crewet og hadde ingen formening om hva som fikk noen til å foreta denne reisen frivillig. Likevel ble det knyttet tette vennskapsbånd på den åtte dager lange turen.

I 2008 reiste den nå 65 år gamle globetrotteren tilbake for å forsøke å gjenoppspore kaptein Hassan Sulyman og resten av mannskapet på Al Shama. Han begynner reisen i Dubai, som har gjennomgått enorme forandringer på disse 20 årene. Letingen bringer ham videre til Bombay og ut på landsbygda i nordvest-India. Resultatet er blitt et program av typisk Palin-kaliber, full av unike opplevelser, bilder og mennesker.

Britisk reisedokumentar (2008)
Originaltittel: Around The World In 20 Years
Av og med Michael Palin
Produksjon: Prominent Television for BBC (2007)
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900

Michael Palins hjemmeside: palinstravels


LENKER
  • palinstravels