Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 26. september 2011 kl 23.55 Lov og orden: London

Uten kjærlighet


En gutt på 13 år er funnet sparket i hjel på Euston stasjon. Moren hans, Mandy, har vært narkoman, og kjæresten hennes blir mistenkt fordi han allerede skal ha begått voldelige handlinger mot gutten.

Under rettssaken bruker forsvarsadvokaten Beatrice McArdle en merkelig forsvarstaktikk: Hun hevder at klienten hennes er genetisk disponert for mord, og har derfor ikke kontroll over handlingene sine.

Om serien
Dette er den britiske versjonen av den amerikanske suksesserien "Law & Order". Vi følger historiene til to separate, men like viktige grupper som løser kriminalsaker: Politiet som etterforsker kriminalitet i London, og advokatene som reiser tiltale mot gjerningsmennene i retten.

I politiet følger vi østkantmannen Ronnie Brooks, som har begynt å trøstespise i stedet for å drikke alkohol, og den sjarmerende og mer pågående Matt Devlin. Sjefen deres, Natalie Chandler, støtter dem fullt og helt i jobben de gjør.

Når forbryterne er tatt og bevisene er samlet, tar påtalemyndigheten over. Blant dem som kjemper desperat for rettferdighet, møter vi statsadvokatene James Steel og den hardt arbeidende Alesha Phillips. Sjefen for påtalemyndigheten, George Castle, holder dem i ørene og styrer kontoret med stødig hånd

Serieskaperen Dick Wolf har vunnet to Emmy Awards for "Law & Order", som var en av de største seersuksessene i USA.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk krimserie fra 2009. Sesong 1. (2:13)
Originaltittel: Law and Order: UK
Kveldens episode: Unloved
Med Bradley Walsh (Ronnie Brooks), Jamie Bamber (Matt Devlin), Harriet Walter (Natalie Chandler), Ben Daniels (James Steel), Freema Agyeman (Alesha Phillips) og Bill Paterson (George Castle) m.fl.
Kontaktadresse for presse, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900