Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. september 2004 kl 00.05 En høytidsstund med Procol Harum

Stemningsfull konsert

Sangen "A Whiter Shade of Pale" vil nok alltid være hva den britiske gruppa Procol Harum er mest kjent for. I mai i år ble sangen kåret til den mest spilte på britisk radio de siste 70 årene, og i kveld kan du se gruppen live fra kirken Union Chapel.

Selv ikke Keith Reid som har skrevet sangteksten har kunnet gi noen god forklaring på akkurat hva "A Whiter Shade of Pale" egentlig handler om. Men kanskje er nettopp den flertydige teksten en av grunnene til at sangen, som var gruppas store gjennombrudd på debutalbumet, fortsatt er en av vår tids mest populære sanger?

To originale medlemmer
Med låter som «Homburg», "A Salty Dog" og «Conquistador», i tillegg til «A Whiter Shade of Pale», har Procol Harum skrevet seg inn i musikkhistorien med sin symfoniske rock. Siden den gang har bandet vært gjennom mange utskiftninger, men vokalist og pianist Gary Brooker og organist Matthew Fisher fra originalbesetningen har holdt koken siden bandet ble dannet i 1967. Og tekstene leveres selvsagt fortsatt av Keith Reid, som til tross for at han ikke spiller noe instrument, er en viktig del av Procol Harum.

Tilbake igjen
Etter et opphold på nesten 15 år bestemte de nå mer modne rockerne seg for å tre sammen igjen i slutten av 1991 for å starte på albumet "The Prodigal Stranger". Senere har det blitt et livealbum og en innspiling av gamle Procol Harum-klassikere sammen med et symfoniorkester.

I 2003 så albumet "The Well’s on Fire" dagens lys, og i den anledning la gruppa ut på turné igjen. I kveld blir vi med til kirken Union Chapel i London, der gutta sørget for en magisk og stemningsfull opplevelse for publikum, og serverte både nye låter og gamle klassikere.

Britisk musikkprogram (2003)
Originaltittel: Procol Harum – Live at the Union Chapel
Produsert av: Eagle Vision
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252