Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. mai 2002 kl 19.30 Puls

Kjærlighet på siste plass

I kveldens sending av Puls får vi oppleve hvordan familien Bilstad på Lillehammer lever. Et av familiens tre barn har Down Syndrom (NRK-foto: Silje Østmoe)
I kveldens sending av Puls får vi oppleve hvordan familien Bilstad på Lillehammer lever. Et av familiens tre barn har Down Syndrom (NRK-foto: Silje Østmoe)
Et funksjonshemmet barn trenger foreldrenes oppmerksomhet hele tiden. Hva gjør det med forholdet mellom mor og far? Foreldre med funksjonshemmede barn har det tøft. For mange er det mer enn hva samlivet tåler. Nå vil myndighetene tilby dem samlivskurs.

Foreldre av funksjonshemmede barn sliter mer enn andre. Alt dreier seg om hvordan barnet har det. Foreldrenes behov for hjelp er stort. Hjelpeapparatet har oversett at disse familiene er hardt belastet med samlivsproblemer.

Men nå kommer det hjelp. Staten, ved Barne- og Familiedepartementet har bevilget 4,5 millioner kroner som skal brukes til å starte samlivskurs for disse parene over hele landet.

Samlivskurs
- Et godt parforhold er avgjørende for at familier med funksjonshemmede barn skal klare hverdagen, sier Berger Hareide, leder for samlivssenteret på Modum Bad. Det er de som utvikler kursene med nyttige tips til par som strever. I løpet av neste år vil det være slike tilbud på de fleste av landets familievernkontorer.

Kjæreste-tid
I kveldens sending av Puls får vi oppleve hvordan familien Bilstad på Lillehammer lever. Et av familiens tre barn har Down Syndrom. Foreldrenes største utfordring er å finne tid til å prioritere hverandre, tid til å være kjærester.

- Kjærligheten havner som regel på siste plass, sier Frode Bilstad. Kona Brit legger til at når barna har lagt seg, er foreldrene utslitt. Da er det ikke overskudd igjen til hverandre.

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Vera Kvaal
Prosjektleder: Marie Sjo
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841

Bilder
1 I kveldens sending av Puls får vi oppleve hvordan familien Bilstad på Lillehammer lever. Et av familiens tre barn har Down Syndrom (NRK-foto: Silje Østmoe)
2 Ekteparet Frode og Brit Bilstad fikk et barn med Downs syndrom. Som foreldre har de fått en stor utfordring i det å prioritere tid til hverandre (NRK-foto: Silje Østmoe)