Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 6. oktober 2003 kl 20.35 Hotellet

Glede og bekymring

Jimmy (Søren Byder) og Anette (Sarah Boberg) gjør alt de kan for å feire Lasses tiårsjubileum. (Foto: Ole Kragh-Jacobsen, DR/TV2)
Jimmy (Søren Byder) og Anette (Sarah Boberg) gjør alt de kan for å feire Lasses tiårsjubileum. (Foto: Ole Kragh-Jacobsen, DR/TV2)
På kjøkkenet er det stor glede. Kjøkkensjefen Lasse har jobbet på hotellet i ti år, og det feires etter alle kunstens regler. Adam og Maria har funnet tilbake til hverandre etter krisen, og Adam er overlykkelig over at Maria nå er gravid.

Lasse blir derimot bekymret når han får høre om den kommende familieforøkelsen. Da ekteskapet mellom Adam og Maria knaket i sammenføyningene, søkte Maria trøst hos Lasse, og nå er han redd for at det er han som er faren.

Hotel Faber har havnet i klørne til Norvik og den grådige Jens Kirk. Nå ser det imidlertid ut til at hjelpen er nær. En gammel venn av den avdøde Erik Faber kommer på banen, og påstår at han har løsningen for hotellet. Men kan de stole på det?

Om serien
”Hotellet” har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotel Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eier, enken Alice Faber, og hennes tre voksne barn, Adam. Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Louise og Maria (som er gift med Adam), kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotel Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Lasse Vestergaard: Bjarne Henriksen
John Christian Lundbye: Baard Owe
Jimmy Larsen: Søren Byder
Anette Bak: Sarah Boberg
Louise Jacobsen: Lene Maria Christensen
Aminah Ahmed: Jamile Massalkhi Rudolf
Jens Kirk Andersen: Søren Spanning
Said: Samy Andersen

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83