Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. juli 2000 kl 21.10 Landsbylegane

Landsbylegane (t)


NRK1 lørdag 8. juli kl 21.10
Landsbylegane (3:14)

En brors rørende omsorg

I kveldens episode av \"Landsbylegane\" skal vi se at dr. David Shearer engasjerer seg for å hjelpe en ung mann som har eneansvaret for en yngre, psykisk utviklingshemmet bror.

David som har lovet å hjelpe dem, blir rasende når han får vite at helsemyndighetene ikke gir transporthjelp til mennesker med Downs syndrom fordi de har en lavere forventet levealder enn andre. Han setter derfor i gang en kampanje rettet mot lokale helsemyndigheter, lekker historien til en lokalavis og pisker opp en veritabel proteststorm.

Hans engasjement i denne saken gjør at han glemmer de problemene hans kone Clare (Fiona Gillies) sliter med. Men mot alle odds klarer hun å skaffe seg en jobb, og like etterpå oppdager hun at hun er gravid.

Clares dilemma er at hvis hun skal la svangerskapet gå sin gang, må hun slutte med den medisinen hun har tatt mot manisk depresjon - sykdommen som nesten førte til at familien ble splittet.

Erica (Saskia Wickham) får vite at hun er tilgodesett i et testamente. Men drømmen om rikdom får en brå slutt når hun oppdager at arven har fire bein og heter Boris!

Andrew (Gary Mavers) som nå har flyttet inn i sitt nye hus, går motvillig med på å ta seg av Boris. Han angrer snart på at han har vært så gjestfri.

Om serien
14 nye episoder i den populære britiske dramaserien \"Landsbylegane\" sendes på lørdager i NRK1 i sommer. Vi skal tilbake til legepraksisen The Beeches i Cardale hvor de tre legene David Shearer (Adrian Lukis), Andrew Attwood (Gary Mavers) og Erica Matthews (Saskia Wickham) jobber tett sammen. Andrew og Erica klarer ikke lenger og skjule at de er svært tiltrukket av hverandre. Kjærlighetsforholdet mellom de to kollegene får også konsekvenser for jobben de skal gjøre på legesenteret. I serien møter vi dessuten Davids kone Clare (Fiona Gillies). \"Landsbylegane\" gir også et godt innblikk i livet til innbyggerne i småbyen Cardale.

NRK1 lørdag kl 21.10

Bilde
Dr. David Shearer (Adrian Lukis) blir imponert av en ung mann som alene tar hånd om sin yngre bror som har Downs syndrom.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice
I rollene: Gary Mavers, Saskia Wickham, Adrian Lukis, Fiona Gillies, Clive Swift

Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41