Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. juli 2004 kl 22.05 Silke og aske

Fransk krigsdrama

Den unge kvinnen Marthe må balansere mellom forhold til to menn og mellom okkupasjonsmakt og motstandsgrupper. (Foto: TF1 International)
Den unge kvinnen Marthe må balansere mellom forhold til to menn og mellom okkupasjonsmakt og motstandsgrupper. (Foto: TF1 International)
Det blir fransk dramatikk, spenning og romantikk fire onsdager fremover. I serien "Silke og aske" følger vi den unge kvinnen Marthe, som må kjempe for å beskytte sin hemmelighetsfulle ektemann og sin jødiske elsker mot følgene av den tyske okkupasjonen.

Året er 1936. Marthe, datteren til fylkesmannen i Lyon, er nettopp ferdig med skolegang i kloster. Faren hennes nekter Marthe å studere kunst, noe som gjør forholdet mellom dem anspent.

Marthe blir kjent med silkefabrikkeieren Antoine Maurel. Hun liker ham godt, og sier ja da han etter kort tid frir til henne. Et ekteskap med Antoine gir Marthe friheten til å gjøre som hun vil. Antoine er høflig og omtenksom, men han har minimal interesse for fysisk samkvem. Marte oppdager etter hvert at han er homoseksuell.

Det går dårlig med silkefabrikken, og i et forsøk på å redde den engasjerer Antoine den tysk-jødiske kjemikeren Dimitri. Snart rives Marte mellom lojaliteten til ektemannen og fascinasjonen for Dimitri. Og krigen rykker stadig nærmere…


Innkjøpt fransk dramaserie, produsert av TF1 International
Originaltittel: De soie et de cendre
Innkjøpsansvarlig: Trine Fossan
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,

I de viktigste rollene:
Chloé Lambert (Marthe Mercier), Bruno Todeschini (Antoine Maurel), Dani Levy (Dimitri Zandelski), Julia Vaidis Bogard (Louise Soulac), Francois Marthouret (Paul Mercier)