Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. oktober 2006 kl 23.15 Sopranos

Langt fra stammen

Ikke gammel nok for øl – mafiaboss Tony Sopranos sønn A.J. med ditto tilbehør. (Foto: HBO)
Ikke gammel nok for øl – mafiaboss Tony Sopranos sønn A.J. med ditto tilbehør. (Foto: HBO)
Til sønn av en mafiaboss å være har A.J. – Anthony Soprano jr. – falt milevis fra stammen.

A.J. selger trommesettet sitt fordi han tjener for lite penger i videosjappa. Både far Tony og mor Carmela har vondt av sønnen, så de foreslår at han begynner på det lokale colleget.

A.J. avslår. Men noen nevneverdig innsats gjør han ikke i videobutikken. Han henger mest rundt på nattklubbene inne i New York sammen med en kompis. Da han spør foreldrene om å hjelpe ham med å starte en klubb i New Jersey, avslår de. Han er ikke engang gammel nok til å drikke øl, påpeker de.

Tonys dilemma
Hos psykologen beklager Tony seg igjen over A.J., men dr. Melfi ber ham i stedet forsøke å sympatisere med gutten. Akkurat det er utelukket for Tony.

Vitos alias
Vito ligger fortsatt lavt etter å ha blitt avslørt som skaphomse. Han bor et sted i New Hampshire under aliaset Vince. Til innehaveren av den lokale dineren der han bruker å spise, har Vito fortalt at han er kommet til New Hampshire for å skrive på en bok.

I New Jersey lurer karene i gjengen på hvor det blir av Vito, men Tony ber dem ta det med ro. Kona Marie ringer Vito fra tid til annen og ber ham komme hjem – og om penger. Men det viser seg at mannen er i ferd med å innlede et forhold til eieren av dineren.

Om serien
Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han ikke alltid har like stort hell med. Konfliktene har vært mange med kona Carmela, sønnen A. J. og søsteren Janice. Så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The Sopranos (Season 6)
Episodetittel: Johnny Cakes
Produsert av: HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Dre De Matteo (Adriana La Cerva), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Steve Buscemi (Tony Blundetto), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr.)
Pressekontakt: Steinar Dahl, 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer