Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. januar 2004 kl 18.30 Veddemålet

Grev Strohm den grusomme

Ingrid Unnur Giæver, Sally Carlsson, Baard Owe, Anders Beggesen, Holger Juul Hansen, Kim Veisgaard og Niklas Knudsen har roller i ungdomsserien
Ingrid Unnur Giæver, Sally Carlsson, Baard Owe, Anders Beggesen, Holger Juul Hansen, Kim Veisgaard og Niklas Knudsen har roller i ungdomsserien "Veddemålet" (Foto: Nordisk Film)
Siw, Sigge, Katta og Jarle har klart å løse første oppgave i det store veddemålet med sine utspekulerte fedre – makrellfiske. Nå må de ta båten til Danmark for å fiske ørret.

Og det er ikke hvor som helst denne øreten kan fiskes. Den skal nemlig fanges på eiendommen til den mystiske grev Strohm.

Med godt mot tar de fire fatt på ferden til Danmark, og det ser ut til å bli en flott tur på sjøen – helt til det katastrofale går opp for Jarle. De er om bord på feil båt og har kursen mot Sverige i stedet!

Det er Katta som til slutt redder dagen, men utfordringene har så vidt begynt.

Om serien
Siw (15), Sigge (10), Katta (13) og Jarle (14) er søskenbarn, og nå er de på sommerferie sammen med foreldrene sine på Sørlandet. En dag oppdager de et mystisk vrak på sjøbunnen, men finner ut at de trenger skikkelig dykkerutstyr for å utforske vraket ordentlig.

Det blir en stor krangel om fedrene skal gi barna et skikkelig dykkerkurs. Resultatet blir et veddemål utenom det vanlige. Fedrene lover å avlyse alle fiskeplanene sine og heller hjelpe til med dykkingen dersom ungdommene klarer å fiske seks fiskeslag til "Oldemors Fiskesuppe".

I suppen skal det være fisk fra forskjellige steder i Norge, Danmark og Sverige. Fedrene er skråsikre på at de fire ikke engang vil gå løs på oppdraget, men der tar de selvfølgelig feil!

Vi følger Siw, Sigge, Katta og Jarle på reisen gjennom Norden og blir med på utfordringer, hindringer, løsninger og fedrenes sabotering av det hele som stadig blir vanskeligere.

Norsk dramaserie for ungdom i seks deler
Nordisk film 2003
Regi: Thomas Kaiser
I rollene: William Svedberg, Sally Frejrud Carlsson, Ingrid Unnur Giæver, Niklas James Knutsen, Guri Johnsen, Gisken Armand, Peter Andersson og Michael Nyquist
Prosjektleder i NRK: Kirsti Asskildt
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97