Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. august 2007 kl 22.15 Lov og orden: New York

Å puste eller ikke

En kvinne drukner i et svømmebasseng i New York City – Goren (Vincent D’Onofrio) og Eames (Kathryn Erbe) får saken. (Foto: Universal Pictures)
En kvinne drukner i et svømmebasseng i New York City – Goren (Vincent D’Onofrio) og Eames (Kathryn Erbe) får saken. (Foto: Universal Pictures)
En kvinne har ligget seks år i koma og foreldrene ønsker å avslutte livet hennes. Da en nevrolog på sykehuset skal vitne i saken om retten til å avslutte pasientens liv, drukner nevrologen på tross av sine svømmeferdigheter.

Hver kveld etter jobben pleier nevrologen Ann Ford å ta en trimrunde i svømmebassenget på det sentrale YMCA. Men denne kvelden har hun kranglet med sin forskningsassistent. Og hun har oppdaget at noen har griset til bilen hennes. Mens hun svømmer de vanlige lengdene, drukner hun.

Lammende middel
Goren og Eames etterforsker det mystiske dødsfallet. Det viser seg at noen har smurt et middel på innsiden av Ann Fords svømmehansker, et stoff som lammer åndedrettet når det absorberes av huden. Ford drukner rett og slett.

Laraine Farrell har lagt i koma etter et hjerteattakk for seks år siden. Men ikke alle i hennes nære familie vil at livet skal avkortes. Moren, faren og Laraines sønn synes å være for dette, mens mannen hennes er imot.

Penger = tid
Den første mistenkte i saken er forskningsassistenten, en ung mann som viser seg å være uskyldig. Goren og Eames innleder deretter en granskning av familiemedlemmene.

I den spesielle saken representerte dr. Ann Ford de to foreldrene og sønnen. Råderetten over Laraines formue som er på atskillige millioner dollar, tilfaller mannen ifølge testamentet. Vel å merke bare i den tiden Lairaine selv er ute av stand til å styre formuen. Ved hennes død går pengene derimot til sønnen…

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, hvorav den siste nå sendes på NRK1 og 2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe). D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og hans kollega som til vanlig er Alex Eames, utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: Conscience
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no