Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 18. februar 2009 kl 00.30 House

Et kasus for Chase

Doktor Robert Chase (Jesse Spencer, t.v.) havner i et uføre sammen med doktor House (Hugh Laurie). (Foto: Universal/NBC)
Doktor Robert Chase (Jesse Spencer, t.v.) havner i et uføre sammen med doktor House (Hugh Laurie). (Foto: Universal/NBC)
En kvinne bringes til sykehuset med uutholdelige smerter i magen og leddene. Chase beordrer medisinering for magesår. Det viser seg å være feil og er begynnelsen på en rekke sykehustabber som forårsaker pasientens død.

Neste dag kommer kvinnen tilbake til sykehuset med blemmer på armene. Chase får mistanke om at hun lider av Behcets syndrom, og lager en avtale med revmatologisk avdeling.

Men klagene fra pasienten over økende magesmerter fortsetter, og hun kaster opp blod. Både nyre og lever er skadet, og det er nødvendig med en levertransplantasjon.

Pasientens bror vil ikke vente på en donor, og tilbyr sin egen lever. Det viser seg at boren har hepatitt C og en udiagnostisert blødning i leveren. Sykdommen blir overført til pasienten som utvikler kreft og senere dør.

Behandlingen av pasienten har vært en tabbe fra ende til annen, og sykehuset blir saksøkt. Chase må stå til ansvar. Etter hvert kommer årsaken til at han handlet som han gjorde, frem, og den er heller uventet…

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.

Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk dramaserie 2004
Produsert av NBC Universal
Sesong 2
Originaltittel på kveldens episode: The Mistake
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacy Warner).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer