Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. mai 2004 kl 23.20 Migrapolis

Nasjonaldag

Kvinner fra Ghana feirer sin nasjonaldag. Kjolene gjenspeiler fargene i det ghanesiske flagget (Foto: NRK)
Kvinner fra Ghana feirer sin nasjonaldag. Kjolene gjenspeiler fargene i det ghanesiske flagget (Foto: NRK)
17. mai nærmer seg, og det pyntes til fest. Men for mange er det andre dager i året som forbindes med flagg og underholdning. I ukens program får vi bli med på fest uten potetsekker og Bjørnstjerne Bjørnsons sanger. Og bunaden er byttet ut med kilt, fargerike indiske klær og kjoler med afrikansk design.

Den første feiringen vi skal innom er den indiske. Lavleen Kaur satte opp et teaterstykke for første gang i forbindelse med nasjonaldagen 1. februar. Det ble "Romeo og Julie" på indisk vis. For Lavleen var det en hektisk nasjonaldag.

Reporter Arun Gosh pusset finskoene for anledningen, og reiste opp for å følge den travle damen gjennom arrangementet.

Farger og dans
Litt over en måned senere var det Ghana som sto for tur. De feiret med musikk, dans og festmat. Under feiringen av Ghanas nasjonaldag i Oslo var det et fargerikt syn på dansegulvet under arrangementet. Amina Mahama var en av dem som hadde fått sydd sin egen drakt for anledningen, og fargene i kjolene gjenspeiler Ghanas flagg i gult, grønt og rødt. Feiringen varte til langt på natt, og alle deltok, uansett alder.

Reporter Asta Busingye Lydersen tok del i feiringen.

St. Patricks Day
Det er ikke mange av dem her til lands, men en gang i året lager de fest i Oslo. Irene har tatt med seg feiringen av St. Patricks Day hit, og selv om de er fra Irland går de med kilt og spiller sekkepiper. Bare noen nyanser skiller dem fra de skotske tradisjonene som ser mistenkelig like ut.

Karyn de Laine Bennet-Lund fra Migraoilis fant fram sin grønne jakke, siden det er grønt som symboliserer Irland, og ble med på festen.

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 91 54 06 26
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83