Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 28. juli 2003 kl 21.05 Niern: Siste spill

Det fascinerende pokerspillet

Handlingen foregår i New York, og bakteppet er lysskye poker-buler hvor innsatsen er høy. Her møter vi en mann, Mike McDermott, som står foran et viktig valg i livet. Skal han velge jusen eller pokerspillet?

Mike (Matt Damon) er en mesterlig kortspiller, men har bestemt seg for å gjøre en forandring i livet. Han går inn for jusen, og treffer Jo (Gretchen Mol) som han forelsker seg i. For Mike er jusstudiene en sikker og lovlig vei til suksess, men det er smått med den spenningen og de lykkestundene han opplevde på bakrommene i New York med poker-vennene.

Han får et dilemma når en tidligere venn og makker, Worm (Edward Norton), slippes ut fra fengselet. Pokerspillet lokker mer enn jusen…

I filmen møter vi også John Malkovich som den russiske korthaien Teddy KGB, som driver det største og farligste spillet i byen. John Turturro spiller Joey Kirsh, Mikes læremester fra gamle dager og Martin Landau som professor Petrovsky, Mikes juslærer og mentor. Famke Janssen har rollen som Petra, en kortspiller som driver Chesterfield Poker klubb.

Etter hvert som innsatsene øker har alle disse en finger med i spillet om Mikes skjebne.

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: "Rounders"
Regi John Dahl
I rollene: Matt Damon, Edward Norton, John Turturro, Gretchen Mol og John Malkovich.
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83