Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. august 2013 kl 21.30 Valg 2013: Valgstudio med Brennpunkt: Ubrukelig ung?

Unge i arbeid


Arbeidsliv er tema i den andre Brennpunkt-dokumentaren i forbindelse med stortingsvalget. Brennpunkt har fulgt ungdommer som står i og utenfor arbeidslivet.

Aleksander var en skoletaper som skulket og var aggressiv. Nå står han opp klokka seks hver morgen. Han har fått plass på et prosjekt hvor han får hele den videregående opplæringen ute i arbeidslivet. Han er på vei til fagbrev og en sikker jobb.

Aleksanders kamerat har havnet blant den halvparten av yrkesfagelever som dropper ut av skolen. Han drømmer om en jobb, men arbeidslivet vil ikke ha ham. I jakten på penger og noe å fylle dagen med gjør han ting han skal angre på.

Brennpunkt har fulgt ungdommene. I Valgstudio etterpå diskuterer politikerne hva som kan gjøres for å unngå at så mange unge mennesker ender som trygdemottakere i et land som trenger arbeidskraft.

Dette er den andre av tre spesialsendinger fra Brennpunkt-redaksjonen som skal gå på NRK1 under valgkampen.

Om BrennpunktBrennpunkt er NRKs ledende program for undersøkende journalistikk på fjernsyn. Det avslørende og samfunnskritisk dokumentarprogrammet har vunnet en rekke priser og utmerkelser, både norske så vel som i utenlandske.

NRK Egenproduksjon (2013)
Regi: Tove Austad
Foto og redigering: Jørn Norstrøm
Research: Maria Hasselgård
Redaktør Brennpunkt, NRK Dokumentar og samfunn: Odd Isungset.
Presseansvarlig: Irene Elisabeth Rossland, 23 04 93 75 / mobil: 988 20 309
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900