Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. april 2009 kl 21.10 Påskekrim: Lewis

Vanntett alibi

Lewis og Hataway etterforsker overfallet på ungjenta Beatrice Donnelly (Foto: Granada Media)
Lewis og Hataway etterforsker overfallet på ungjenta Beatrice Donnelly (Foto: Granada Media)
En tenåringsjente blir funnet naken og forvirret på jordene utenfor Oxford. Hun har ingen erindring om hva som har skjedd. Prøvene fra politiet viser at hun er blitt dopet ned og voldtatt.

Lewis og Hataway sporer det spesielle dopet tilbake til en IT-lærer på ungjentas skole.

Drept og kastrert
Problemet er bare at IT-læreren Oswald Cooper har et vanntett alibi, underbygget av tre av byens viktigste og mektigste menn. Det mektige trekløveret består av Adebayou som akkurat har gitt et populært klarsignal for å lage en miljøby. Andremann er den velkjente radiostjernen Matthews, mens Ashton er en eks-diplomat.

Like etter blir Cooper funnet drept og kastrert. Det tilsynelatende opplagte motivet ser ut til å være en hevn for overgrepet på den voldtatte ungjenta Beatrice, men politiet klarer ikke å bevise det. Da faren til Beatrice innrømmer å ha vært hos Cooper samme kveld som han ble drept, kan ikke politiet gjøre noe annet enn å arrestere han. Men saken viser seg å være langt fra løst.

Britisk kriminalserie (2007)
Originaltittel: The Great and The Good
Produksjon: Granada Media
I hovedrollene: Beatrice Donnelly: Laura Rees, Gavin Matthews: Richard McCabe, Danny Adebayo: Kwame Kwei-Armah, Oswald Cooper: Jason Watkins, James Hathaway: Laurence Fox, Robert Lewis: Kevin Whately
Pressekontakt: Karoline Berg, 23 04 94 86/901 08 954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900