Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. august 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

Dramatikk på langedrag

Sigrid får et ulvekyss, av hannulven Ask, rett før det ble problemer i ulvegården. (Foto: Arne Nævra.)
Sigrid får et ulvekyss, av hannulven Ask, rett før det ble problemer i ulvegården. (Foto: Arne Nævra.)
"Lærer-Sigrid" og "stall-Sigrid" sitter i observasjonskassen til Jan-Erik i håp om å få se kongeørnen på nært hold. Plutselig får de beskjed om at den tamme ulven Embla har det vondt. Hun har viklet benet inn i en ståltråd, og Jan-Erik har problemer med å få den av. Han må tilkalle veterinær med gevær og bedøvelsespil.

Omtrent samtidig får rådyrbukken Brutus problemer. Det siste døgnet har han vært tydelig syk, og veterinæren er alvorlig bekymret. Brutus overlevde vanskelighetene i våres, men nå spørs det….

Rovdyrportretter
Mer gledelig blir det når våre to mest kjente kunstnere innen feltet dyremaling kommer til Langedrag. De skal være her en hel uke og portrettere hvert sitt rovdyr. Viggo Ree skal lage en stor akvarell av ulven, mens Jan Petter Bratsberg skal lage et oljemaleri av gaupa i vinter-
landskapet.

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.


Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer