Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. juni 2005 kl 22.00 Dataspel på hjernen

Game over: Grenser for dataspill

Trykk og spill – i verste fall kan innsatsen være deg selv. (Foto: Zero film GmbH)
Trykk og spill – i verste fall kan innsatsen være deg selv. (Foto: Zero film GmbH)
Det er ingen grenser for hvordan oppfinnerne av dataspill og selgerne av disse spillene kan innvirke på unge menneskers liv, viser en kanadisk dokumentar. Vi møter ungdom som er dypt påvirket av dataspillene. I blant får det tragiske konsekvenser.

Hva får unge mennesker til å sitte i timevis dag etter dag foran en PC bare for å opptre som skurker eller overnaturlige vesener i dataspill? De digitale apparatene med sine spill lokker dem inn i kunstige verdener som skyver unna en ofte grå hverdag.

I USA og Korea
Vi møter hardcore fans av dataspill i USA og Korea, og dokumentaren reflekterer de vidtrekkende sosiale, moralske og politiske innvirkninger dette nye mediet har på livet til enkelte av brukerne.

Noen av dem tilbringer mellom 40 og 80 timer i uken i virtuelle fantasilandskaper. Dokumentaren viser oss dataspillenes skinnverden og hvordan den får brukerne til å forlate den virkelighet som omgir dem i deres egne liv.

Livet på spill
Disse brukerne har vidt forskjellig bakgrunn, men én ting felles: De er dypt involvert i stridighetene som utkjempes i spesielle dataspill og de har dedikert hele sitt liv til spill.

For noen av dem er den virtuelle verden i spillene begynt å forme og samspille med virkeligheten rundt dem. I blant med tragiske konsekvenser.

Tysk dokumentar (2004)
Originaltittel: The Battle for our Minds
Produsert av: Zero film GmbH
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57