Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 1. februar 2009 kl 21.10 Hovedscenen: Vinterkonsert i Vang kirke

Vinterkonsert med Trondheimsolistene

Trondheimsolistene står fram i Vang Kirke – to av kveldens solister på fiolin er (f.v.) Soyoung Yoon og Mari Silje. (Foto: Fabelaktiv AS)
Trondheimsolistene står fram i Vang Kirke – to av kveldens solister på fiolin er (f.v.) Soyoung Yoon og Mari Silje. (Foto: Fabelaktiv AS)
I fjor turnerte de internasjonalt i flere uker med stjernefiolinisten Anne-Sophie Mutter, og orkestrets grunnlegger Bjarne Fiskum fikk Sør-Trøndelags kulturpris midt i feiringen av orkestrets 20-årsjubilum. Søndag kveld kan du oppleve Trondheimsolistene med en konsert i "Hovedscenen".

Kammerorkestret Trondheimsolistene har nasjonal og internasjonal suksess, har spilt inn plater med virtouser som Anne-Sophie Mutter, er nominert til Grammy og Spellmannpris for sin nyeste CD ("Divertimenti") og gjorde nylig et kulturløft for Gaza i Britannia Hall i Trondheim.

Fra Vang Kirke, Hamar
Vakre Vang kirke på Hamar danner den visuelle og lydmessige rammen for konserten.
Sammen med orkestret står solister som Mari Silje (fiolin), Håkon Samuelsen (cello), Soyoung Yoon (fiolin) og Measha Brueggergosman (sang) fram.

Søsken-par
I fem år har søskenparet Mari Silje og Håkon Samuelsen arrangert klassisk konsert i desember i Vang kirke på Hamar. De to unge musikerne har det kunstneriske ansvaret, og er selv solister på konserten. Hvert år har de også hatt med seg strålende solister.

I tillegg til den kanadiske sopranen Brueggergosman og den sørkoreanske fiolinisten Yoon medvirker Knut Johannessen (cembalo), Johan Martin Røsland (orgel) og koret Collegium Vocale.

Programmet omfatter bl.a. konsert for fiolin og cello (allegro-satsen) av Vivaldi, "Oh Come All Ye Faithful" av Wade/Oakeley, og konsert for to fioliner i d-moll av Bach.

Norsk musikkprogram (2008)
Originaltittel: Julekonsert i Vang Kirke
Produsert av: Fabelaktiv AS
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no