Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 24. juni 2002 kl 20.55 Niern: Niern: Space Jam

Michael Jordan og Snurre Sprett i rommet

Michael Jordan og Snurre Sprett.
Michael Jordan og Snurre Sprett.
Michael Jordan og Snurre Sprett leder an en kavalkade av Looney Tunes-figurer i ”Space Jam”, som byr på tradisjonell film og animasjonsfilm i ellevill forening.

En bøling småvokste romnerder planlegger å kidnappe Looney Tunes-figurene for å misbruke dem som attraksjoner i en intergalaktisk fornøyelsespark. Snurre Sprett utfordrer til basketballkamp, og med på laget får han den legendariske basketballstjernen Michael Jordan.

Romnerdene er under ledelse av den grusomme Swackhammer (Danny DeVitos stemme). Avtalen er at hvis Snurre Sprett og Looney Tunes vinner basketballkampen, skal de få bli på jorden, men hvis romvesnene vinner, blir Snurre og gjengen slaver av Swackhammer og romnerdene.

Michael Jordan
Det viser seg at de onde nerdene fra rommet har en enestående evne til å tilegne seg nye ferdigheter, og ikke bare det, de har også fått med seg mange store basketballstjerner på laget. Nå er gode råd dyre for Snurre Sprett. Det viser seg at basketballstjernen Michael Jordan har gått over til å spille baseball – med vekslende hell. Snurre Sprett og Looney Tunes overtaler ham til å spille på basketlaget deres.

Det blir tøffe tak for Jordan, Snurre og gjengen. Det er tross alt deres liv på jorden det dreier seg om.

En rekke tegnefilm-, sports- og mediepersonligheter spiller seg selv i filmen, mens Wayne Knight (Newman fra Seinfeld) spiller en riktig irriterende smultbolle.

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: ”Space Jam”
Regi: Joe Pytka
I rollene bl.a. Michael Jordan, Wayne Knight og Theresa Randle
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83