Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. mai 2003 kl 19.55 Veterinærene i praksis

Joes ubehagelige oppgave

Joe Inglis får to vanskelige oppgaver i kveldens episode av
Joe Inglis får to vanskelige oppgaver i kveldens episode av "Veterinærene i praksis". (Foto: BBC)
Selv hardbarka veterinærer må rynke på nesa når de får inn pasienter som har ekle lidelser. I kveld er det Joes tur.

En hardt plaget kanin blir Joe Inglis’ første pasient. Kjøtt-etende mark har lagt egg i den stakkar kaninen Daisys øre som nå er rødt og hovent. Synet av kravlende mark får Joe til å grøsse, men han må sørge for å få fjernet alle. Daisy har store åpne sår, men Joe er optimistisk om at hun kommer til å klare seg.

Like etter får han besøk av en 50 år gammel skilpadde som lider av fremfallen livmor. Livmoren er sterkt oppsvulmet og skadet. Så viser det seg til alt overmål at den gamle krabaten har ni egg inni seg også.

Om serien
Dette er tiende gangen vi følger veterinærene i England, og denne serien ble spilt inn i 2001. Det har skjedd en rekke endringer i livene til de 11 dyrlegene siden vi sist så dem. Joe Inglis og Emma Milnes ekteskap har gått i stykker, og de to norske veterinærene, Trude Mostue og Maria Lowe, feirer ettårsdagen til klinikken sin. Som vi får se, går ikke samarbeidet helt knirkefritt. Det skal sendes 13 episoder.

Innkjøpt dokumentarserie
Originaltittel: Vets in Practice, series 10
Produksjon: BBC
Veterinærer: Trude Mostue, Maria Lowe, Tom Leonard, Keith Leonard, Fiona Green, Mike Sandiford, Emma Milne, Joe Inglis, Hannah Pollard, Sally Kingsley, Steve Leonard.
Produksjonsleder: Miranda Steed
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364