Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. mai 2003 kl 19.30 Grønn glede: Ut i naturens hage

Førstehjelp i hagen

Vi har hatt en rar vår i år, med sommervarme til påske og snø i mai i store deler av landet. Men nå er vi i gang for fullt med rake, spade og jord under neglene. Når snøen har forlatt hagen, kan det hele se ganske nedslående ut. Busker som er blitt for store, glisne trær som skyter greiner i alle retninger, og bed som trenger en real ansiktsløftning.

Og for ikke å snakke om plenen! For å bli kvitt mose og brune flekker trengs mye omtanke, kalk, gjødsel og annen medisin. Vi skal innom hagens kjemi-laboratorium for å få tips. For er det virkelig nødvendig med én type gjødsel til roser, en annen til rhododendron og en tredje til plenen? Programleder Mette Stensholt Schau stiller spørsmålene, og hennes faste makker, gartner Dag Arneson, svarer.

Dessuten får vi tips om hvordan vi kan sette poteter på en noe uvant måte. I fjor la gartner Dag poteter på plenen, og fikk dem til å gro ved hjelp av gamle aviser og rusk og rask fra hageavfallet. I dag planter han poteter i den gamle vaskebøtta – ekstra kjekt for eiere av balkong.

Det blide Sørlandet
Reportasjen denne gang er fra Sørlandet og den spennende hagen til Ovind og Heidelros Udø i Kristiansand. De har ingen prangende prakthage å vise fram, men er snarere opptatt av å se det store i det lille. Med et vell av små, spesielle og rare blomster får vi en morsom opplevelse i hagen til det blomsterglade og nysgjerrige paret. Han er styrer ved Agder naturmuseum, hun er gartner på samme sted.

Og som vanlig er "ting og tang"-reporter Ingjerd Skrede på ferde med en ny hage-raritet.

Om "Grønn glede"
I år som i fjor er programlederen Mette Stensholt Schau og gartneren Dag Arneson parhester i "Grønn glede". Også denne gangen er den populære hageserien et flermedialt prosjekt.

I år er det Nitimen/Reiseradioen som er stedet for "Grønn glede" i radioen. Mette og Dag har siden 18. mars blant annet levert ukentlige innslag til Nitimen, og skal fortsette med det til rundt 15. juli.

Dessuten skal Norges nasjonalblomst kåres. Åtte hageblomster blir presentert i hvert sitt fjernsynsprogram fra og med det første programmet 20. mai. Seere og Nitime-/Reiseradiolyttere kan stemme fram en vinner som blir presentert i Reiseradioen den 16. juli – dagen etter siste fjernsynsprogram.

Nettsiden (www.nrk.no/hage) er oppe så lenge det er radiosendinger. Både bilder, lyd og klipp fra tv skal legges ut på sidene fortløpende. Fra sidene er det også mulig å spørre fagpersoner i Hageselskapet om hjelp.

Egenprodusert naturprogram
Programleder Mette Stensholt Schau, tlf 41 10 51 45
Prosjektleder Harald Reitan
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83


LENKER
  • www.nrk.no/hage