Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 3. februar 2005 kl 21.30 Ørnen

På morderjakt i Sverige

Den tidligere KGB-agenten Sergej (Thomas W. Gabrielsson) blir jaget av Hallgrim og hans folk gjennom Sverige. (Foto: Ulla Voigt, DR)
Den tidligere KGB-agenten Sergej (Thomas W. Gabrielsson) blir jaget av Hallgrim og hans folk gjennom Sverige. (Foto: Ulla Voigt, DR)
I andre episode i den danske storserien "Ørnen" fortsetter jakten på en tidligere KGB-agent som er på flukt sammen med en russisk leiemorder. Sporene leder til Sverige, der Hallgrim og hans team samarbeider med det lokale politiet.

Hallgrim Ørn Hallgrimson, kalt Ørnen, har akseptert tilbudet fra politimester Thea (Ghita Nørby) om jobben som etterforskningsleder i politiets nyopprettede avdeling for grenseoverskridende kriminalitet.

Avdelingens første oppdrag er å spore opp to russiske drapsmenn. Den forhenværende KGB-agenten Sergej har nettopp drept tre politimenn, mens den andre, som er Russlands mest ettersøkte mann, står bak mordet på den russiske justisministeren.

Samtidig arbeider Hallgrim med å bygge opp sin nye etterforskningsenhet. Han ansetter økonomieksperten Frandsen, kriminalteknikeren Ditte og sin gamle venn Nazim – det siste til tross for at visepolitimester Marie nylig har suspendert Nazim mens han etterforskers for politivold.

Hallgrim gjør dessuten igjen et forsøk på å reise hjem til Island, denne gang for å ta del i sin mors begravelse. Men nok en gang gjør uventede omstendigheter at han ikke kommer seg av gårde som planlagt.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama samt svensk og islandsk fjernsyn. Serien har toppskuespillere som Jens Albinus og Ghita Nørby i hovedrollene, og beskrives som en moderne krim med mye action. Ved siden av "Krøniken" var krimodysseen "Ørnen" den mest markante dramasuksessen i Danmark i 2004, med høye seertall og gode anmeldelser.

Åtte timelange episoder står på sendeplanen i denne omgang, og flere avsnitt er under produksjon. I alt er det planlagt 24 episoder.

Serien er skrevet av forfatterparet Peter Thorsboe og Mai Brostrøm, kjent for den Emmy-belønte "Rejseholdet" (Mordkommisjonen). Produsent er den kjente Sven Clausen, og det øvrige teamet bak "Ørnen" består av erfarne filmfolk som har medvirket i suksesser som "Krøniken", "Nikolaj og Julie", "Landsbyen", "Taxa" og "Rejseholdet".

Serien tar oss med rundt i Skandinavia, deriblant Norge, og vi møter Bjørn Floberg i rollen som den norske kriminalinspektøren Niels Hauge i episode 3. Også Bjørn Sundquist og Anne Marie Ottersen har gjesteroller i serien.

Hovedpersonen er den dansk-islandske Hallgrim Ørn Hallgrimsson (Jens Albinus), kalt "Ørnen". Han er spesialist på drapssaker med forbindelse til internasjonal organisert kriminalitet og blir regnet som den beste på sitt felt. Utad er han en handlekraftig og sjarmerende mann som tiltrekker kvinnene og skremmer forbryterne. På det indre plan er Hallgrim en latent bombe av fortrengte følelser, og så elendig til å ta ansvar for seg selv at han befinner seg på kanten av en livskrise.

Dansk krimodyssé
Episode 2
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A. Olsen, David Owe, Bjørn Floberg, Bjørn Sundquist, Anne Marie Ottersen m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
LENKER
  • Hjemmeside