Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. juli 2006 kl 19.30 Landgang

Forbereder festmat

Anne Lundgren og German Zamudio forbereder et festmåltid om bord på oljetankeren Navigo. (Foto: Petter Bragée, SVT)
Anne Lundgren og German Zamudio forbereder et festmåltid om bord på oljetankeren Navigo. (Foto: Petter Bragée, SVT)
Det er bursdag ombord på oljetankeren Navigo, og kokken German disker opp med festmat. Som vanlig med en stor slump humor og en like stor slump smør.

I kveld tar vi farvel med sjefskokken German og hans assistent, SVTs reporter Anne Lundgren. Radarparet planlegger en stor avslutningsbuffet, og German sørger for at Anne får nok å henge fingrene i.

Det er også sjefskokkens bursdag, så i kveld dekkes det til stor fest om bord. På menyen er en luksusvariant av paella og en spennende buffet med mange retter fra de syv hav.

Ettersom German har vært kokk til sjøs i over 40 år, vil han snart trekke seg tilbake. Men livet på havet har gitt den sympatiske mannen fra Skåne mange gode minner han gjerne deler med andre. Dermed blir festen også en tid for tilbakeblikk, vemod og latter.

Om serien
Den svenske programlederen Anne Lundberg mønstrer på som messepike på oljetankeren Navigo. Sammen med sjefskokken om bord lager hun de deiligste retter under mottoet "Man tager hva man haver".

Sjefskokken German Zamudio har jobbet til sjøs i 40 år, og sjonglerer med det som er å oppdrive av ingredienser i kjøleskap og fryser. På oljetankeren Navigo tilberedes mat tre ganger om dagen til 15 sultne sjømenn. Og det er ikke kjedelig mat sjøfolkene får servert – det er de flotteste retter du kan tenke deg! Men, i motsetning til et matprogram laget etter skjema i tv-studio, er dette kokekunst i daglig kamp mot klokken.

Samtidig følger vi livet om bord i oljetankeren. Navigo reiser fra den ene europeiske oljehavnen til den andre, og underveis lager German alt fra svensk husmannskost til eksotiske retter fra alle verdenshjørner. For de 15 sjømennene som bor og jobber på Navigo, er Germans mat, laget med omsorg og kjærlighet, deres daglige lyspunkt.

Svensk matprogram (2005)
Originaltittel: Landgång
Produsert av: SVT
Programleder: Anne Lundberg
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)


LENKER
  • Les mer/oppskrifter: