Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. oktober 2010 kl 21.25 Den store reisen

Tilskuere til morgenstellet


I geren i Mongolia er det ikke mye rom for privatliv. Unni er i gang med morgenstellet til stor glede for nomadene, som følger godt med på hva slags bh og truse hun skal ha på seg.

Nå har de norske familiene bodd sammen med sine vertsfamilier i nærmere en uke, og har begynt å finne sin plass i lokalsamfunnet. Men ikke helt uten problemer.

Kumøkk
Familien Wold Hansen oppdaget tidlig at det er stor forskjell på kvinner og menn sine oppgaver i Etiopia. Mens Ole-Aleksander og Raymond sitter og sløver i skyggen, må jentene rydde innhegningen til kyrne. Rita og Malin finner raskt ut at det er mange regler for hvordan jobben skal gjøres, og at hamerkvinnene ikke er interessert i de norske jentenes forslag til andre måter å rydde på.

Når innhegningen er ren, skal hyttegulvet settes inn med kumøkk. Men først må mennene få en velfortjent kaffetår mens de sitter under treet og spiller spill. Når hyttegulvet er ferdig, lærer Malin og Rita å vaske hendene på hamervis.

Fenalår og flatbrød
Familien Breili våkner til dårlig vær etter å ha sovet sin første natt i den nye hytta i Vanuatu. Men hvor er Ronja?

Som takk for hjelpen med hyttebyggingen har familien Breili en overraskelse til namalene. De har med fenalår og flatbrød hjemmefra. Da mangler det bare eggerøre. Namalene holder høner, men de bor ikke i hønsehus. Hvor legger hønene egg? Og hva synes namalene om norsk tradisjonsmat?

Om serien
Tre norske familier bestående av mor, far og tenåringsbarn skal ut på tur i sesong 2 av "Den store reisen". På vei til Gardermoen vet familiene fortsatt ikke hvor de skal. Det eneste de vet er at de i tre uker skal bo under enkle forhold, i en fremmed kultur med et språk de ikke forstår.

Klarer de norske familiene å tilpasse seg – enten de skal bo hos nomadene i Gobiørkenen i Mongolia, hos Namalene på stillehavsøya Vanuatu eller med Hamerfolket i Etiopia?

Norsk realityserie i 12 episoder (2010)
Produsert av Strix for NRK
Produsent: Line Norling
Prosjektleder NRK: Skjalg Solstad, tlf: 91667613
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no