Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. januar 2006 kl 21.35 Sejer - se deg ikke tilbake: Liten pike savnet

Mord på ung jente

Bjørn Sundquist fikk Amanda for sin tolkning av Konrad Sejer i 2000. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Bjørn Sundquist fikk Amanda for sin tolkning av Konrad Sejer i 2000. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
15 år gamle Annie Sofie Holland blir funnet drept ved et tjern i skogen. Førstebetjent Konrad Sejer og hans assistent Jacob Skarre starter avhørene av nærmeste familie og naboene i det lille samfunnet Lundeby.

Etter hvert forstår de at gjerningsmannen må være en som har full oversikt over stedet og befolkningen, sannsynligvis en av stedets egne innbyggere. Samtaler og hendelser avslører konflikter og kryssende interesser. Hvem tåler fullt innsyn i sitt liv og sine handlinger uten å måtte avsløre ting man helst vil glemme?

Pike savnet
I første episode møter vi sju år gamle Ragnhild som blir tilbudt bilskyss av Raymond, en tilbakestående ung gutt som bor sammen med sin skrøpelige far. Ragnhild og Raymond får god kontakt, og timene går. Jentas mor tror noe har skjedd med datteren, og tilkaller politiet. Men Raymond har ikke til hensikt å gjøre Ragnhild noe. Han følger henne hjem, og på veien tilbake oppdager han en ung jente som ligger naken ved et tjern.

Førstebetjent Sejer er svært lettet når Ragnhild dukker opp helt uskadd, men blir meget urolig da han skjønner at det har skjedd et mord ved tjernet i skogen. Sammen med assistent Jacob Skarre setter han i gang med å løse mordgåten.

Den dreptes kjæreste, Halvor, er naturligvis en interessant person for politiet. Det samme er den skremte Raymond som fant liket av Annie. Annies foreldre påstår at datteren var en jente med orden på livet sitt. Men skjulte datteren noe for dem likevel?

Amanda-priser
Forrige torsdag fikk vi avslutningen på "Sejer - svarte sekunder", den fjerde serien om Sejer. I ukene fremover på NRK1 blir det gjensyn med de tre forrige rundene som som sendes i kronologisk rekkefølge.

"Sejer – se deg ikke tilbake" ble første gang sendt januar 2000. Regissør Eva Isaksen ble belønnet med en Amanda for beste dramaserie samme år, mens Bjørn Sundquist fikk Amanda-prisen for sin tolkning av Sejer.

Seriene om Sejer er basert på Karin Fossums romaner. Hennes store styrke er å skildre vanlige menneskers psyke med en dyp innsikt og stor medfølelse. Bjørn Sundquist har gitt Fossums etterforsker et troverdig ansikt og har en trofast og god partner i Christian Skolmens Jacob Skarre.

Egenprodusert dramaserie i samarbeid med SVT
Regi: Eva Isaksen
Manus: Åse Vikene etter Karin Fossums roman
Musikk: Björn J:son Lindh
I rollene: Bjørn Sundquist (Konrad Sejer), Christian Skolmen (Jacob Skarre), Bjørn Skagestad (Johnas), Jan Sælid (Raymond), Grethe Ryen (Ada Holland), Linn Skåber (Ingrid (Sejers datter), Thomas Robertsen (Halvor), Wenche Foss (Halvors farmor)
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 365