Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. november 2011 kl 20.15 Min idrett: Dans

Disko-VM med Madeleine


I "Min Idrett" skal det denne gangen handle om dans. Madeleine har danset siden hun var to år og hun allerede vunnet lassevis med pokaler. Nå er hun ute etter flere.

Madeleine Enersen Hellerød er 16 år, men har allerede vunnet så mange pokaler at hun trenger et eget rom til å ha dem i. Blant annet har hun blitt juniorverdensmester i disko og disko freestyle fem ganger, og i 2010 tok hun 10 NM gull i ulike grener. I år skal hun delta i Disko-VM for første gang som senior.

Madeleine begynte å danse da hun var 2 år, og har hatt Nancy Gogstad som trener siden hun var fem. På danseskolen i Lørenskog trener hun 2-4 timer hver dag; styrke, balanse og smidighet må forbedres, og dansen skal perfeksjoneres.

Med en merittliste som Madeleines forventes det gull igjen, og Madeleine kjenner forventningspresset. Selv som første års senior er det fullt mulig å bli mester i hennes beste øvelser, disko og disko freestyle, men konkurransen er hardere enn noen gang og den minste feil vil ødelegge seiersrekken. Vil Madeleine takle presset? Og vil hun vise at nordmenn kan rocke dansegulvet aller best i verden?


Om serien:
I "Min idrett" kommer vi tett innpå seks utøvere i kampen for å nå et felles mål: Å bli verdensmestre. Vi opplever lidenskapen på nært hold når vi blir med på idrettsutøvernes opp- og nedturer i treningsarbeidet og i dagliglivet deres.

Norge har flere idrettsutøvere i verdenstoppen som vi sjelden eller aldri hører noe om. Vi skal treffe en klatrer, en danser, en roer, en gokart- kjører, en kickbokser og en bordtennis- spiller.

For disse utøverne er det viktigste å vinne, selv om de slipper å skrive autografer, selv om de ikke vil bli brukt i reklamer for sjampo og Red Bull, og selv om de kan gå på gata uten å måtte skrive autografer. Hvorfor vil de da bli best? Mens vi følger dem i gulljakten, i deres viktigste mesterskap til nå, får vi innblikk i hva som kreves for å lykkes.


Egenprodusert dokumentarserie 2011
Produsenter: Jan Fredrik Bjørntvedt & Kim Peder Rismyhr
Produksjonsleder: Martin Leinaas
Prosjektleder: Espen Graff
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 415 06 747 / 23 04 40 64
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf: 815 69 000, info@nrk.no