Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. august 2008 kl 22.30 Jordmødrene

Farvel til jordmødrene

Lille Celine (9) beundrer sine tre småbrødre Simen, Peter og Magnus. I siste episode av
Lille Celine (9) beundrer sine tre småbrødre Simen, Peter og Magnus. I siste episode av "Jordmødrene" får vi bli med på keisersnittforløsningen av trillingene. (Foto: Nils J. Maudal, Drammens Tidende)
I kveld er vi kommet til veis ende i serien om jordmødrene ved Sykehuset Buskerud i Drammen. Siste episode byr blant annet på en forrykende trillingfødsel.

Faktaavdelingens serie fra fødeavdelingen i Drammen har slått svært godt an blant tv-seerne og anmeldere. "De har kommet imponerende tett på mennesker i sine mest dramatiske timer av livet", skrev Adresseavisen da NRK viste serien for første gang i 2007.

Trillingfødsel
I kveldens episode får vi være med på en trillingfødsel, den første Sykehuset Buskerud har hatt på åtte år. Mamma Kari Anne har lenge vært overvåket av fødeavdelingen på grunn av risikoen for tidlig fødsel. Nå er det klart for keisersnittforløsning av de tre små guttene, seks uker før termin.

Vi skal også bli med til Rikshospitalet og besøke Silje. Hun fødte mirakelgutten sin, William, 11 uker før termin etter å ha ligget rett ut i mange uker på Sykehuset Buskerud. Vannet gikk tidlig i svangerskapet, men Silje hadde klokkertro på at hun skulle redde gutten sin etter å ha mistet to barn på samme måte tidligere.

Om serien
Hvordan er det å jobbe med selve livets mirakel, hver dag? I en unik dokumentarserie i seks deler følger vi tett på jordmødrene i deres hektiske jobbhverdag. Gjennom flere måneder i fjor høst var NRKs faktaavdeling flue på veggen ved fødeavdelingen på Sykehuset Buskerud i Drammen.

Hendelsene på en fødeavdeling dreier seg om noe av det sterkeste som skjer i menneskers liv, og berører oss alle på en eller annen måte. Samtidig er det en verden som er ukjent for mange. "Jordmødrene" gir oss et innblikk i en intens yrkeshverdag der ingen vakt er lik den andre, og dokumentarserien formidler livets mirakel på en både gripende og informativ måte.

Hovedfokus er på seks jordmødre som vi følger på fødestuen og på vaktrommet. Vi får ta del i deres daglige dilemmaer, faglige utfordringer og deres forhold til sine kolleger, de fødende og deres nærmeste.

Serien er sendt tidligere.

Dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: NRK Fakta (2007)
Prosjektleder: Chris Foss , 23 04 94 62 - 911 66 031,
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 - 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside