Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 3. desember 2008 kl 19.55 Sannheten om mat

Mat og skjønnhet

Blir huden vakrere av at du drikker mye vann? Tvillingene Susie og Alice er prøvekaniner. (BBC-foto)
Blir huden vakrere av at du drikker mye vann? Tvillingene Susie og Alice er prøvekaniner. (BBC-foto)
Kan det vi spiser påvirke utseendet vårt? Kveldens program dreier seg om myter og fakta knyttet til mat og skjønnhet. Blir man for eksemplel vakrere av å drikke mye vann?

Det er et vanlig skjønnhetstips at to liter vann om dagen vil gjøre susen for huden din. Men er det sant? Det unge tvillingparet Susie og Alice får i oppdrag å prøve ut påstanden.

Vi som ikke ønsker oss solbrent hud, får gode tips. Vi får blant annet vite hvilken mat som beskytter mot solens UV-stråler. Visste du at tomatpuré inneholder fem ganger mer lycopen, som beskytter huden mot solstråler, enn vanlige tomater?

Bær er bra
Antioksidantenes positive virkninger er et annet tema. En gruppe eldre får målt påviselige bedringer i koordinasjonsevnen og kortminnet når de spiser mat med mye antioksidanter, som bær og spesielt blåbær.

Vi får også eksempler på virkningen av rødvin på blodkarene og på at spinat inneholder et synsfremmende stoff.

Om serien
Her er serien som gir deg rikelig å fordøye og bli klok av. Kosthold er tema i denne BBC-serien, som i løpet av seks knappe tv-timer gir serien deg rikelig å fordøye og bli klok av. Ved hjelp av 500 frivillige prøvekaniner anskueliggjøres de mange utrolige og iblant nesten sjokkerende virkninger som maten kan ha, både på de indre og ytre funksjonene til menneskekroppen.

Første program tar for seg mat som demper aldringsprosessene og holder oss sunne og friske. Mat og sex følger deretter, mens tredje sending tar for seg mat og barn. I fjerde program er det tid for slankemat. Mat og skjønnhet er temaet som følger, og i siste sending står mat og utholdenhet på agendaen.

Serien er sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie i seks deler (2006)
Originaltittel: The Truth about Food
Produsert av: BBC Worldwide
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Les mer på BBC