Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 8. juli 2009 kl 23.15 Slik er mødre

Nei, nei gutt - dette må bli slutt!

Barneoppdragelse er temaet i den siste episoden i serien om morsrollen.(Foto: NRK-foto)
Barneoppdragelse er temaet i den siste episoden i serien om morsrollen.(Foto: NRK-foto)
Barneoppdragelse er temaet i den siste episoden i serien om morsrollen. De medvirkende kvinnene legger ikke skjul på at det fra tid til annen kan være en kolossal tålmodighetsprøve å forholde seg til de søte små.

Hva gjør du når den lille datteren din setter seg helt på bakbeina og nekter å pusse tennene, mens storebror kaller deg for en drittmamma? Hva du enn gjør, så må du ikke slå dem, riste dem eller skrike til dem. Selvsagt.

- Men gudene skal vite at jeg har lyst til det noen ganger, sier skuespilleren Trine Pallesen, kjent som Gaby i serien "Rejseholdet". Hun er en av dem som forteller om sinnet, frustrasjonene og de mange motstridende følelsene forbundet med det å være mor.

Om serien
Med morsomme anekdoter og stor selvironi forteller kjente, danske kvinneprofiler om sitt livs største eventyr – å bli mor. Det handler ikke bare om søt forventning og grenseløs lykke, men like mye om usikkerhet, sinne, dårlig samvittighet og frustrasjoner. Resultatet er blitt et rørende og lærerikt portrett av en ny generasjon kvinner, som prøver å finne seg til rette i rollen som mor.

Gjennom seks episoder gir serien et innblikk i mødrenes opp- og nedturer. Det handler om å gå gravid, om selve fødselen og livet som nybakt mor. Om å forene arbeidsliv med morsrollen, om tidsklemma, parforhold, skilsmisse, om å være alene med barn og om å oppdra barn. En av de medvirkende forteller om sine opplevelser som enslig adoptant.

Blant de 15 medvirkende er "Nynne"-forfatteren Lotte Thorsen, skuespilleren Anne Louise Hassing (Ida i "Krøniken"), redaktør Tine Götzsche, livsstileksperten Christine Feldthaus og regissøren Hella Joof.

Serien ble vist på dansk tv (DR2) på nyåret 2008.

Dansk dokumentarserie i seks deler (2008)
Originaltittel: Sådan er mødre
Produksjon: Achtung Film
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer