Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 25. juli 2010 kl 20.00 Dokusommer: Uteliggernes sang

Plata fra gata

Charlie (Foto: Dimitri Koutsomytis)
Charlie (Foto: Dimitri Koutsomytis)
I denne varme, åpne og humoristiske dokumentarfilmen blir vi kjent med Charlie, Kent og Clas - tre rusavhengige som bor på gata i Oslo. De lever et svært annerledes liv enn de fleste av oss, men likevel deler vi mange av de samme drømmene - og kjærligheten til musikk.

Uansett hvor kaldt eller varmt det måtte være, så er det på gata Charlie og bestekompisene Kent og Clas har sitt liv. Alt de eier har de med seg. Fem ganger i døgnet må de sette et skudd med heroin for å fungere.

Musikk har alltid vært viktig for dem, og alle tre har spilt gitar siden tenårene. Nå er en stor drøm i ferd med å gå i oppfyllelse. Sammen med =Oslo skal de spille inn plate – og det med sine egne sanger.

Vi følger Charlie, Kent og Clas i hverdagen ute på gata og i prosessen med å spille inn plate. Noe som slett ikke er så lett å få til siden det er lite i livet ellers som kan planlegges. Når plata er ferdig, venter en stor releasekonsert, hvor alle skal opptre live...

Rett før konserten får Clas en stor overraskelse. Moren hans er kommet langveis fra for å høre på konserten. Charlie tar på seg sin beste dress, og Siri Nilsen kommer for å kore på sangen hans. Kent skal på scenen sammen med sitt store idol, Håkon Gebhardt fra Motorpsycho.

Men ikke alt går som planlagt.

Sendt tidligere.Norsk dokumentar (2009)
Produsert av Skofteland Film
Pressekontakt: Nathalie Sprus 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf: 815 65 900
Publikumssevice