Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. mai 2000 kl 20.00 Krakk

Krakk (ttv)


NRK1 onsdag 3. mai kl 20.00
Krakk (1:7)
Premiere!

Elin tilbake på krakken

3. mai er det klart for premiere på en ny serie med programmet Krakk fra Tromsø. Programleder er fremdeles Elin Østraat, og fortsatt er det hennes ambisjon å overleve hverdagene fra toppen av krakken. For å klare det har hun invitert gjester hun synes er viktige og interessante, selv om du sjelden har sett dem på tv tidligere.

- Jeg vil at Krakk skal være et pusterom på tv, innimellom alle festlige show, million-utdelinger og kjendisholloi, sier Elin. Selv har hun ikke nerver til å se så mye på tv, påstår hun. Hun blir deprimert av både nyheter, debattprogrammer og familieunderholdning. Derfor er Krakk ironisk nok et program for alle dem som ikke liker å se på tv, men som trenger litt hygge og underholdning på onsdagskveldene i mai og juni likevel.

Krakk har vært produsert i tre omganger tidligere, og sist runde var vinteren 97/98.
- Programmet har nok ikke forandret seg noe særlig på disse to årene, sier Østraat. Men selv om form, tempo og programlederens hårfrisyre er som sist, så garanterer hun at gjestene er nye - og ofte ukjente. - Jeg har invitert folk som jeg mener fortjener oppmerksomhet fordi de står for ting jeg synes er viktige, sier Elin. - Folk med sterk integritet som er tro mot seg selv.

Eksempler på gjester og tema som representerer dette, er filmskaperen Margreth Olin som står bak dokumentarfilmen \"Dei mjuke hendene\", Kari Slaatsveen fra P3, Kåre Kristiansen (75) som har jobbet som statist i 10 år, og ikke minst Linda Hedlund fra Norsk Ilderforening.
- Jeg tror neppe jeg vinner Pulitzerprisen for noe av det jeg tar opp i programmene, sier Østraat ettertenksomt. -Til gjengjeld har Krakk sine egne aktualiteter som vi kaller krakktualiteter. Kanskje til og med andre enn jeg synes at også uviktige ting kan være viktige.

Krakk skal sendes onsdager kl.20.00 fra 3.mai og 7 uker fremover på NRK 1.

Bilde
Elin Østraat er tilbake som programleder for Krakk på NRK1 denne våren. (Foto: Mona Møllebakken)

Egenprodusert underholdning fra NRK Troms
Programleder: Elin Østraat
Regi: Tore Flåm.
Prosjektleder: Christin Thobroe, 77 66 17 22
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956