Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 11. april 2009 kl 20.00 Kulturdokumentar: Gerilja-kunst

Profetene skriver på veggene

Gatekunst, graffiti og geriljakunst får du i kulturdokumentaren på NRK2. (Foto: Urban Canyons)
Gatekunst, graffiti og geriljakunst får du i kulturdokumentaren på NRK2. (Foto: Urban Canyons)
Mens myndighetene forsøker å forby den eneste tillatte graffitiveggen i Norges hovedstad, sender NRK2 en frisk og aktuell dokumentar om noen av verdens fremste gatekunstnere.

I fotsporene til Keith Haring og Basquiat følger en helt ny generasjon med gatekunstnere som har invadert verdens gallerier og kunstmarked.

Profetene skriver på veggene
"Profetene skriver på veggene," sang New York-guttene Simon og Garfunkel en gang på 1960-tallet. Og det er i New York turen starter med besøk til noen av byens graffitilegender -Futura 2000 og Ramm:ell:zee.

Andre navn som har verdt å merke seg innenfor den nye generasjonen gatekunstnere er Banksy, Os Gemeos, Space Invader, Zevs, WK Interact, Blek Le Rat, Barnstormers, Espo, André, Noki, Miss Van og Eine. Disse unge menneskene er i ferd med å beseire flere av verdens kunstmarkeder i både New York, London, Paris, Sao Paulo og Tokyo.

I programmet kommenterer samleren Agnes B og kuratoren Jerome Sans deres innovative verker. Soundtracket til den britiske dokumentaren er ved Stereo MC’s, Klute og Pieter K.

Britisk dokumentar (2008)
Originaltittel: Guerilla Art
Produsert av: Urban Canyons
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900