Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. april 2000 kl 22.30 U

U


NRK1 tirsdag 11. april kl 22.30
U (5:10)

U på tirsdag

Med undervisningsminister Trond Giske, en tysk dame som flyttet til Norge fordi hun elsker a-ha, to patetiske gutter som hevder at naivismen er død, Basement Jaxx, studier i London, Recoil og barkebiller er Kjersti, Håvard, Silje, Rune og Aggie klare for en ny studiosending.

I det femte tirsdagsprogrammet fra U denne sesongen kommer vi også til stille følgende spørsmål: Hva gjør man med fotsvette og sokker som glir ned hele tiden? Dette har Aggie og Rune funnet svaret på.

Trond Giske
Trond Giske er Kirke- og Utdanningsminister i vår nye regjering. Han begynte sin karriere som leder i Trondheim AUF i 1988, var sentralstyremedlem i DNA 1992-96 og jobbet i finanskomiteen før han ble minister.

Programleder Rune er utrolig fascinert av Giskes kunnskap og suksess. Han har selv en hemmelig drøm om å bli kulturminister og trenger sårt tips og råd fra den unge og fremadstormende politikeren.

Elsker a- ha
Katja Oberle (26) er opprinnelig fra Tyskland og elsker a-ha. Hun var 12 år da hun så a-ha for første gang på et tysk tv-show. Da var det gjort; hun ble en innbitt a- ha fan og ville selvfølgelig oppsøke heltenes hjemland. Hun reiste til Norge på interrailtur i 1992. Siden har hun blitt her.

Denne dama er rett og slett en gammel a-ha junkie, og Aggie lurer på om hun er redd for å havne på kjøret igjen nå som gruppa skal gi ut ny CD.

To patetiske gutter
Stian Hovland Pedersen (28) og Håkon Aune (23) kaller seg \"Pateter\" og aksjonerer for det å være patetisk i form av å lese selvskrevne tekster. De mener det burde være lov til å være ærlig og følsom uten å bli gjort narr av eller bli mistenkt for å være ironisk:
\"Når verden bærer preg av melankoli. Så spør jeg om jeg har noen verdi.\"
Silje vil vite hvilke kjendiser som er patetiske, og om guttene virkelig klarer å være patetiske når hverdagen kommer.

Studier eller jobb i utlandet
15. april er det søknadsfrist på universiteter og høyskoler, og ofte kan det være vanskelig å bestemme seg for hva man vil studere. Du får møte både en norsk student i London og en jente som skriver hovedfagsoppgave om forplantningsdepresjoner hos barkebiller. Hun studerer i Norge.

Har du ikke lyst til å starte på studiene ennå, kan kanskje jobb i utlandet være et alternativ. Kjersti gir deg råd og vink om hvordan du går frem.

I tillegg anbefaler U språk, og du får vite hvorfor Silje liker tsjekkisk spesielt godt.Er det patetisk å være innbitt a-ha fan? Og vil Rune få den hjelpen han trenger fra Trond Giske for å kunne bli kulturminister?

NRK1 tirsdag kl 22.30

Bilde
1. Katja Oberle er a-ha fan.
2. \"Patetene\" Stian Hovland Pedersen og Håkon Aune er gjester i studio. (Begge foto: Anne Liv Ekroll)
3. Programleder Rune og statsråd Trond Giske. (Foto: Marius Hoel)
4. De fem programlederne.

Egenprodusert kultur- og underholdningsprogram
Pressekontakt U: Åse Mørk (ase.mork@nrk.no) , tlf 23 04 20 50.
Redaksjonsledere U: Marius Hoel (marius.hoel@nrk.no) , tlf 23 04 53 46 og Jan Strande Ødegårdstuen (jan.strande.odegardstuen@nrk.no) , tlf 23 04 85 16.
Pressetjenesten NRK: Sabine Hammari (sabine.hammari@nrk.no) , tlf 23 04 99 18.