Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 3. januar 2009 kl 15.20 Pop-session

Discjockeyens paradis

I serien Pop-session er turen kommet til noen av de viktigste utøverne og formidlerne av pop og rock - diskjockeyene.

Fjerde del i serien tar for seg diskjockeyens rolle på musikkscenen og i musikklivet. Sentralt står selvfølgelig platespilleren, dj-ens instrument. Det er platetallerkenen det dreier seg rundt og om i denne sendingen. Om sounden som driver clubfolket til galskap på dansegulvet. Om dj-ens triks på spilleren, og om de teknologiske endringene som ligger til grunn for mye av dette.

Scratch, mix, sample, loop
Det blir scratch, mix, sample og loop. Det handler om den svarte vinylens magi og om dem som står bak spakene, som Westbam, Paul van Dyk, Sven Sväth og DJ Tiesto. Men også Miss Kittin, Laurent Garnier, Mousse T. og Günter Discher.

I opptakene følger vi diskjockeyene fra deres gedigne sengekammeraktige studioer og ut på verdens store scener. Gjennom musikkformer som swing, house, trance, hiphop og tekno preker dj-stjernene sin "groove" til massene.

Mer om serien
"Pop-session" er en tysk musikkdokumentar i fem deler som byr på navn som Les Paul, Jean Michel Jarre, Keith Emerson, Billy Idol, Björk, Depeche Mode, Pet Shop Boys, Billy Cobham og utallige andre.

Serien gir oss ikke bare stjernene. Den spør også om hva det gjør med oss når vi for enhver pris skal ha en stjerne å dyrke. Kanskje er det derfor de beste musikerne i popbransjen forsvinner i bakgrunnen? Et siktemål for serien er derfor å la musikere i vid forstand – solister, arrangører, låtskrivere, studiomusikere – få anledning til å snakke om seg selv og instrumentet de spiller på.

Sendt tidligere.

Tysk dokumentarserie i fem deler (2006)
Originaltittel: Pop/bsession
Produsert av: EuroArts Music International GMBH
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900