Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. juli 2010 kl 21.05 Millionær i forkledning

Den rike frisøren


Jennifer Cheyne, innehaveren av Edinburghs største frisørkjede, møter kreftofre i Wales.

Fra det summende, travle livet i Edinburgh til den tidligere gruvebyen Aberfan er kontrasten stor. Landsbyen ble kjent for en stor gruveulykke i 1966. Nå bor det mest eldre mennesker på stedet.

Jennifer møter en driftig kvinne, Mary, som med sin utrettelige innsats ved bakstebordet har skaffet mye penger til støttesenteret for kreftrammede pasienter. Jennifer blir bedre kjent med folkene der, og må snart bestemme seg for hvem som skal bli den verdig trengende.

Om serien
Sommeren 2010 sender NRK1 seks nye episoder av serien "Millionær i forkledning", der en ekte millionær menger seg med folk som lever under fattigdomsgrensen. Målet er å gi en bit av sin formue til dem som trenger det mest.

Millionærene forlater sine familier og komfortable boliger, lever på et minimalt budsjett i kummerlige kår og jobber gratis. Filmteamet utgir seg for å lage en dokumentar, og etter ti dager avslører millionæren seg og gir bort den store gaven.

Seriekonseptet ble utviklet av Stephen Lambert i 2006. "Millinoær i forkledning" finnes også i en amerikansk versjon. Dette er vaskeekte reality-tv, og som sådan har den skapt en del kontroverser.


Britisk realityserie i 6 avsnitt (2:6) 2009
Originaltittel: The Secret Millionaire
Produsert av: Channel 4/RDF
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside