Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. april 2000 kl 23.30 Nattkino: Uskyldig offer

Nattkino: Uskyldig offer (t)


NRK1 lørdag 8. april kl. 23.30
Nattkino: Uskyldig offer

Skilsmisse, homofili og barnemishandling

Åtteåringen Oliver blir mishandlet av sin stefar, og Olivers riktige far, som lever i et åpent homofilt forhold, går rettens vei for å få foreldreretten til sønnen. Dermed er det duket for et hatefullt oppgjør hvor mor og far bruker gutten som redskap.

Oliver bor sammen med sin mor Hannah og hennes nye samboer Frank. Innimellom treffer han sin far Martyn, men etter at Martyn flyttet hjemmefra for å leve sammen med en annen mann, har Hannah sørget for å redusere tiden de har sammen. Hun er fremdeles bitter etter at Martyn først etter ni års ekteskap sto frem og fortalte om sin homofili.
Plutselig en dag kommer Oliver løpende til Martyn, forslått i ansiktet, og forteller at han har fått juling av den lokale gjengen. Martyn, som er lege, setter kreftene inn for å finne ut hvem som har skadet Oliver, og han opplever at Hannah og Frank nekter å hjelpe til. De angivelige angrepene fortsetter, og etter hvert får Martyn mistanke om at Oliver ikke snakker sant, og at det er Frank som mishandler gutten.
Martyn bestemmer seg for å gå rettens vei for å få omsorg for Oliver, og nå starter en opprivende skittentøyvask mellom foreldrene, spekket med beskyldninger, trusler og løgner. I tillegg blir Martyns homofile forhold brukt mot ham i retten.
Oliver gjennomsyres mer og mer av angst, og når foreldrene endelig kommer til fornuft, er spørsmålet: Er det for sent for Oliver?

Kontroversiell
Britiske Angela Pope har regissert denne gripende filmen. Hun er kjent som en frittalende og kontroversiell filmskaper. I rollen som Hannah bruker hun Joely Richardson, en skuespiller som selv har opplevd at foreldrene gikk fra hverandre på grunn av farens (nå avdøde Tony Richardson) homofili. Hennes mor er den kjente skuespilleren Vanessa Redgrave. - Forskjellen mellom mor og far og personene i filmen er at Vanessa og Tony fortsatte å være venner. I filmen avskyr paret hverandre, sier Richardson om \"Uskyldig offer\" som ble godt mottatt både i britisk og norsk presse.

NRK1 lørdag kl. 23 30

Billedtekster:

Lille Oliver (Sam Bould) og morens samboer Frank (Jason Flemyng Bould).

Martyn (Martin Donovan, t.h.) lever i et homofilt forhold med Tom (Ian Hart).


Britisk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Hollow Reed
Regi: Angela Pope
I rollene: Joely Richardson, Ian Hart, Martin Donovan, Sam Bould, Jason Flemyng
Fjernsynets informasjonsavdeling: Hilde Ljøen, 23 04 72 36